Incendii masive la nord de Atena, eforturile de stingere au fost reluate miercuri dimineaţă

miercuri, 20 iulie 2022, 08:44
1 MIN
 Incendii masive la nord de Atena, eforturile de stingere au fost reluate miercuri dimineaţă

După o noapte dificilă, mijloacele aeriene au fost din nou trimise miercuri în zori pentru a stinge incendiul care se extinde la poalele muntelui Penteli, în nordul Atenei, şi care ameninţă locuinţe, au anunţat pompierii greci, potrivit AFP. În zonă intervin şi pompieri veniţi din România.

Aproximativ 485 de pompieri, 120 de vehicule, trei avioane şi patru elicoptere au fost mobilizate la răsăritul soarelui pentru a încerca să stingă incendiul, care s-a extins pe parcursul nopţii în suburbiile dens populate din nordul capitalei greceşti, cum ar fi Gerakas, unde locuiesc aproximativ 29.000 de persoane. "Din cauza intensităţii şi vitezei vânturilor, focul şi-a schimbat permanent direcţia pe tot parcursul nopţii, ceea ce ne-a îngreunat stingerea lui", a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor în cadrul unei conferinţe de presă miercuri dimineaţă.

Mai multe municipalităţi, un spital de copii şi Observatorul Naţional din Atena au fost evacuate ca măsură de precauţie. Poliţia elenă a scos aproape 600 de persoane din zonele periculoase, potrivit unui comunicat.

Şoseaua de centură a Atenei este închisă circulaţiei pe anumite tronsoane, a anunţat pe Twitter compania care o administrează.

Potrivit pompierilor, câteva case au ars, iar o expertiză a pagubelor va începe imediat ce incendiul va fi sub control. De asemenea, premierul grec a convocat o celulă de criză pentru a încerca să gestioneze situaţia, potrivit biroului său. În ultimele 24 de ore, pompierii greci au intervenit la 117 incendii din ţară.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii