Începe schimbarea la faţă a Politehnicii

luni, 14 iunie 2021, 01:43
3 MIN
 Începe schimbarea la faţă a Politehnicii

Sunt şanse mari ca structura conducerii Politehnicii să fie modificată radical astăzi, actualii asociaţi, Ambrosie, Antohi, Apostol, Melinte şi Ursu, urmând a pleca, pentru moment, din Copou. Honceriu, Simionaş şi Gheorghică ar putea să vină în vârf. Favorit pentru a deveni preşedinte executiv este Florin Briaur. A început să se discute şi despre antrenor.

UPDATE ORA 11:30

Peste puţin timp urmează să înceapă şedinţa care va stabili viitoarea componenţă a principalelor foruri de la clubul Politehnica: Adunarea Generală a Asociaţilor şi Consiliul Director. Lista propusă, făcută fără anunţarea unor criterii şi fără consultarea multor membri ai Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local Iaşi, cuprinde câteva nume controversate. Aflați amănunte de AICI.

TEXT INIȚIAL

Astăzi, în ziua în care, de pildă, Petrolul Ploieşti reia antrenamentele, Politehnica Iaşi abia va face primii paşi spre reconstrucţia despre care se vorbeşte de o lungă perioadă. Irosind cel puţin o lună, de când retrogradarea din Liga I era clară şi matematic, Poli urmează să oficializeze azi primele mutări.

Asociaţii clubului, Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu, care alcătuiesc şi Consiliul Director, urmează să renunţe la toate funcţiile şi să plece de la clubul din Copou. Plecările celor cinci au fost solicitate în mod repetat în ultimele luni, atât de ultraşi, cât şi de consilieri locali. Unii dintre consilieri au condiţionat chiar deblocarea finanţării echipei de la bugetul local de demisiile persoanelor amintite. Până la urmă, primarul Iaşului, Mihai Chirica, cel care i-a susţinut aprig pe cei cinci, a fost de acord cu solicitările de schimbare, dând undă verde pentru modificările care vor avea loc. Drept urmare, după două tentative nereuşite de finanţare din bugetul municipalităţii, un proiect care îi va aduce circa 6,75 milioane lei lui Poli a fost aprobat săptămâna trecută destul de confortabil, cu 19 voturi din 27.

Ambrosie, care s-ar putea să gestioneze apoi cei peste 70.000 de euro pe care Consiliul Local Iaşi le-a aprobat fotbalului feminin pentru ultima jumătate a acestui an, Antohi şi Ursu, care acum e şi vicepreşedinte executiv, şi-au arătat disponibilitatea de a reveni ulterior.

În locul celor cinci vor apărea alte persoane agreate de primarul Iaşului, Mihai Chirica, despre care se spune că a avut mereu ultimul cuvânt în fotbalul ieşean de când conduce Palatul Roznovanu. Vehiculate sunt numele preparatorului fizic Cezar Honceriu şi directorului LPS Iaşi, Ilie Gheorghică, precum şi cel al lui Vasile Simionaş. În ceea ce priveşte postul de preşedinte executiv, cele mai mari şanse de a-l ocupa îl are un alt om aflat în graţiile primarului, Florin Briaur, jurnalist la BZI şi consilier local din partea PMP. Briaur a fost, la un moment, în cărţi pentru a fi viceprimar.

Referitor la banca tehnică, în aceste zile se va trece la discuţii, după ce în ultima perioadă au fost făcute fel de fel de liste, pe care au apărut nume ca Eugen Neagoe, Cristi Pustai, Ianis Zicu, Adrian Mihalcea, Viorel Moldovan sau Costel Enache. Cu viitorul antrenor se va alcătui şi lotul de jucători, care acum mai cuprinde doar cinci-şase nume, toate sub 23 de ani.

Comentarii