Infractorii par să nu iasă niciodată la pensie. Prins la furat la vârsta de 70 de ani

sâmbătă, 03 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Infractorii par să nu iasă niciodată la pensie. Prins la furat la vârsta de 70 de ani

 La mai bine de 70 de ani, un hoț din Botoșani a ajuns din nou în fața judecătorilor. Nu s-a putut abține și a furat telefonul din buzunarul unei ieșence.

În dimineața zilei de 10 ianuarie a anului trecut, S.T.N. a mers la un magazin din Hârlău pentru a face cumpărături. Cât a umblat prin magazin, a discutat la telefon cu fiica sa, după care a pus aparatul Huawei P30 Pro în buzunarul paltonului. Când s-a așezat la coadă la casierie, în spatele ei s-a poziționat și Petrache Lazăr, care intrase în magazin împreună cu concubina sa. La 73 de ani, Lazăr nu-și pierduse nimic din dexteritate. S-a prefăcut că a fost împins spre S.T.N., timp în care i-a sustras telefonul din buzunar. A ieșit apoi din magazin, iar în drum spre casă a aruncat husa și cartela telefonului.

Hoțul a fost identificat cu ușurință, grație înregistrărilor făcute de camerele video din magazin. A returnat telefonul, dar tot a fost trimis în judecată pentru furt. Pe parcursul urmăririi penale și a judecății a adoptat o atitudine sinceră, fapt ce i-a adus o pedeapsă mai ușoară. El a povestit anchetatorilor că a lucrat în Danemarca, Marea Britanie, Germania și Polonia mai mulți ani, timp în care a comis furturi din buzunare, de portofele sau telefoane mobile. Nu obișnuia să fure în România.

Luând în considerare atitudinea lui Lazăr, dar și vârsta acestuia, magistrații Judecătoriei Hârlău l-au condamnat la doar la un an de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În acest interval, el va trebui să și muncească, judecătorii obligându-l la două luni de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani sau a serviciului local de asistență socială. Apelul declarat de hoț împotriva sentinței a fost respins de Curtea de Apel, decizia luată la Hârlău rămânând definitivă.

Comentarii