Instructorul din avionul-școală prăbușit la Tuzla a mai fost implicat într-un accident

vineri, 22 februarie 2019, 08:26
2 MIN
 Instructorul din avionul-școală prăbușit la Tuzla a mai fost implicat într-un accident

Un avion de școală s-a prăbușit joi, la scurt timp de la decolare, în apropierea Aeroportului Tuzla. Elevul a murit pe loc, iar instructorul său a ajuns în stare gravă la spital. Acesta a mai supraviețuit în 2005 unui incident aviatic, tot la Tuzla. Acum, o comisie formată din procurori, investigatori de accidente aviatice și criminaliști vor să afle ce s-a întâmplat de la decolare și până în momentul prăbușirii.

Elevul se urcase la manșă împreună cu pilotul și urmau să facă un zbor de instrucție în jurul aerodromului. Angajaţii aeroportului au văzut cum avionul intră în picaj şi au sunat imediat la 112. Pompierii au ajuns primii la faţa locului şi i-au scos pe cei doi din avionul făcut ţăndări. Instructorul dădea semne de viaţă, dar cel pe care îl învăța tainele aviației nu a mai avut nicio șansă.

Aparatul de zbor care s-a prăbuşit este un avion ultraușor Diamond 42 și aparține unei firme care face zboruri de instrucție la Tuzla. Investigatorii vor afla zilele următoare ce s-a întâmplat în carlinga avionului: dacă a fost vorba de vreo manevră greșită sau despre o defecțiune la motor.

O parte din răspunsuri le va da pilotul Gheorghe Dumitru, după ce va ieşi din operaţie. Are mai multe traumatisme și membrele fracturate. Pilotul a mai fost implicat într-un incident aviatic în 2005. Atunci, avionul Antonov II în care se afla a fost la un pas să se prăbuşească la mai puţin de un kilometru de aerodrom. Împreună cu celălalt pilot cu care se afla, au reuşit să-l redreseze şi să aterizeze de urgenţă pe câmp.

digi24.ro

Comentarii