Comunicat de presă

Întâlnire a specialiştilor din cinci ţări la Casa Corpului Didactic Iaşi. Scopul: dezvoltarea de noi instrumente pentru educaţia online

joi, 04 mai 2023, 10:13
2 MIN
 Întâlnire a specialiştilor din cinci ţări la Casa Corpului Didactic Iaşi. Scopul: dezvoltarea de noi instrumente pentru educaţia online

Săptămâna aceasta, Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iaşi este gazda întâlnirii din cadrul proiectului Erasmus KA226 Specially digitalised (Special Learning Disability) 2020-1-TR01-KA226-SCH-098336, coordonat de Turcia.

În aceste zile, Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iaşi este gazda întâlnirii din cadrul proiectului Erasmus KA226 Specially digitalised (Special Learning Disability) 2020-1-TR01-KA226-SCH-098336, coordonat de Turcia – Istanbul Provincial Directorate of National Education, cu parteneri din România – Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi, Bulgaria – SDRUZHENIE YUNI PARTNERS, Spania -MEDIA CREATIVA 2020, S.L. , Portugalia -Agrupamento de Escolas António Correia Oliveira şi din Turcia – Anadolu University şi Istanbul ZAIM-Sabahattin University.

„Contextul în care se desfăşoară proiectul este legat de necesitatea de a oferi oportunităţi de învăţare pentru elevi şi profesori, în format digital. Conform obiectivelor politicii de cercetare şi inovare a UE, transferul de informaţii cât mai curând posibil utilizând tehnologia digitală şi colaborativă este o necesitate a digitalizării, iar modernizarea sistemului de învăţământ cu noi metode şi tehnici este un obiectiv fundamental”, declară prof. Silviu Iordache, director al Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi.

Programul întâlnirii propune discutarea stadiului în care se află cele patru module ale cursului, precum şi o parte din produsele proiectului, respectiv platforma de e-learning, manualul pentru educaţie online, kit-ul de instrumente care vor ajuta profesorii în implementarea eficientă a educaţiei online pentru elevii cu CES în vederea realizării educaţiei incluzive în şcoli.

Agenda evenimentului cuprinde şi o vizită la Şcoala Specială „Constantin Păunescu” Iaşi, una din instituţiile beneficiare ale platformei de e-learning. În ultima zi a întâlnirii se va discuta strategia pentru diseminarea informaţiilor şi certificarea elevilor implicaţi în proiect.

„Având în vedere faptul că în strategiile de cercetare şi inovare ale Comisiei Europene se subliniază importanţa inovării în transformarea Europei într-un centru de educaţie digitală de nivel mondial, proiectul dezvoltă materiale de instruire virtuală şi aplicaţii susţinute de parteneri în vederea realizării acestui deziderat”, a mai precizat directorul CCD Iaşi.

Comentarii