Intervenţie de urgenţă a pompierilor pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în Vadu Vejei, comuna Tibana

luni, 24 iulie 2023, 11:20
1 MIN
 Intervenţie de urgenţă a pompierilor pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în Vadu Vejei, comuna Tibana

În data de 24 iulie, în localităţile Vadu Vejei din comuna Tibana, judeţul Iaşi, a izbucnit un puternic incendiu de vegetaţie uscată. Pentru a interveni şi stinge rapid flăcările care ameninţau să se extindă, au fost deplasate la faţa locului două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi.

Situaţia de urgenţă a mobilizat echipajele de intervenţie care s-au deplasat la locul incidentului, în încercarea de a ţine sub control focul care se răspândea în vegetaţia uscată. Incendiul a pus în pericol mediul înconjurător şi locuinţele din zonă, motiv pentru care pompierii au acţionat cu toate resursele disponibile pentru a preveni o extindere mai gravă.

Până în acest moment, autorităţile nu au oferit detalii despre cauza incendiului sau despre posibile pagube materiale sau umane. Operaţiunea de stingere este în desfăşurare, iar pompierii depun eforturi susţinute pentru a controla şi lichida complet focul.

Se recomandă cetăţenilor din zonă să se ferească de apropierea de locul incendiului şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor, în vederea asigurării siguranţei personale. De asemenea, conducătorii auto trebuie să fie atenţi la semnalizările şi restricţiile temporare care ar putea fi impuse de echipajele de intervenţie pentru a asigura accesul neîngrădit al autospecialelor la locul incidentului.

Comentarii