Intervenţie la limită în lacul CUG. Sinucigaş salvat de un poliţist aflat în trecere

joi, 12 noiembrie 2020, 02:57
2 MIN
 Intervenţie la limită în lacul CUG. Sinucigaş salvat de un poliţist aflat în trecere

Un bărbat de 76 de ani s-a aruncat gol în lacul CUG, în tentativa de a se sinucide. El a fost salvat cu greu de un subcomisar de poliţie ce se afla în timpul liber, care l-a ţinut în viaţă până au ajuns pompierii la faţa locului.

Ieşeanul care a vrut să se sinucidă are 76 de ani şi, recent, a suferit o intervenţie chirurgicală la colon. Potrivit unor surse medicale, el are şi probleme psihice. Marţi seara, în jurul orei 22.30, bolnavul a mers în zona lacului de acumulare CUG şi, după ce a ezitat câteva minute, s-a dezbrăcat şi s-a aruncat în apă, în tentativa de a-şi pune capăt zilelor. În acel moment, prin zonă trecerea cu maşina personală un poliţist de la Serviciu de Investigaţii Criminale Iaşi, care se afla în timpul său liber. Bogdan Antoniu a zărit o femeie care se agita în dreptul lacului, aceasta spunându-i că în apă se afla un bărbat care era pe punctul de a se îneca.

„Poliţistul a intervenit pentru a ajuta bărbatul, iniţial ţinându-l pentru ca acesta să nu se scufunde, iar apoi l-a legat cu o sfoară dată de un cetăţean, astfel încât să rămână la suprafaţă“, au precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

În jurul orei 22.36, la faţa locului au ajuns mai mulţi pompieri de la Detaşamentul 2.

„Echipajele ajunse la locul intervenţiei au constatat că o persoană adultă, bărbat, se afla în imersie în apa lacului. Victima, în vârstă de 76 ani, a fost scoasă din apă cu ajutorul cordiţelor de salvare în stare semiconştientă şi în hipotermie. Echipajul de prim ajutor calificat prezent la locul intervenţiei i-a acordat primul ajutor şi ulterior a transportat victima la spital“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Comentarii