Investiţie germană în România: Un centru de mentenanță pentru armele din Ucraina

luni, 03 aprilie 2023, 07:00
1 MIN
 Investiţie germană în România: Un centru de mentenanță pentru armele din Ucraina

Producătorul german de armament Rheinmetall construiește un centru militar de întreținere și logistică în Satu Mare, care va începe să funcționeze luna aceasta pentru a deservi armele folosite în războiul din Ucraina, a anunțat duminică compania, relatează Reuters.

„Service-ul ar trebui să joace un rol central în menținerea operațională a sistemelor de luptă occidentale utilizate în Ucraina și în asigurarea disponibilității suportului logistic”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Centrul, situat în apropierea graniței cu Ucraina, va deservi obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 și Challenger, vehicule de luptă de infanterie Marder, transportoare blindate Fuchs și camioane militare.

„Este o preocupare cheie pentru noi, cei de la Rheinmetall, să oferim forțelor NATO și Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat șeful executivului Armin Papperger într-un comunicat.

Rheinmetall a fondat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru a oferi sprijin vehiculelor NATO din statele baltice.

Comentarii