Îți dorești o baie de vis? Tendințele în materie de design interior pentru anul 2022 (P)

vineri, 24 decembrie 2021, 08:53
3 MIN
 Îți dorești o baie de vis? Tendințele în materie de design interior pentru anul 2022 (P)

Efectul pandemiei a forțat majoritatea oamenilor să rămână acasă, dar a schimbat pe alocuri modul în care ei se raportează la mediul înconjurător. Specialiștii în design interior au observat întoarcerea culorii în lumina reflectoarelor. Institutul Pantone a ales deja culoarea anului 2022, iar Very Pery este o nuanță de albastru indigo, numit „brebenoc‟ care invită la creativitate și înălțare spirituală.

Una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință este fără doar și poate baia. Acea oază de liniște și bine, acel refugiu seducător în care te poți relaxa lăsându-ți la ușă toate grijile și neplăcerile. De aceea, este important modul în care o amenajezi și o organizație. Cum poți face asta?

Iată câteva indicații în materie de design interior pentru 2022

  • tendințele organice sunt din ce în ce mai evidente

O tendință spre întoarcerea la natură s-a observat deja în ultimii doi ani, dar în 2022 caracteristicile organice vor fi în prim plan. Elementele practice într-o baie sunt absolut necesare, mai ales dacă spațiul nu-ți permite prea mult. Cu toate acestea, volumul este o altă tendință de care să ții cont, iar obiectele sanitare minimaliste sunt ușor de încadrat, fiind perfecte pentru a crea o atmosferă odihnitoare și curată în baie.

De exemplu, poți alege o cabină de duș  walk-in de la Sensodays.ro care va aduce un plus de rafinament și bun gust încăperii. Chiuvetele cu scurgere încastrată în marmură sau piatră naturală sunt alte piese de mobilier care satisfac persoanele care iubesc stilul minimalist și știu să-l integreze corect în spațiu. De altfel, liniile curbate și piesele de mobilier semirotunde sau scafele din tavan sunt alte elemente caracteristice unui nou mod de viziune post pandemică.

  • nuanțe îndrăznețe pentru personalități marcante

Am hotărât deja că anul 2022 va fi marcat de albastrul indigo, dar nu rămânem doar la o culoare. Din contră, anul viitor va fi marcat de toate tonurile și subtonurile albastrului, de la violet până la roșu. Acesta este un semn că oamenii vor mai mult și se simt insipirați, îndrăznind să abordeze lucruri noi. Dacă până acum, culorile neutre au marcat designul interior, de acum înainte nuanțele profunde, inclusiv verdele cald vor defini arhitectura băilor. Bogăția pietrei, pardoselile din plăci de cuarțit, în culori îndrăznețe definesc băile clasice și luxoase în același timp.

  • mai natural înseamnă mai aerisit

Oamenii tind să depoziteze lucruri de care nu mai au nevoie, în speranța că la un moment dat acele obiecte le vor servi la ceva. Un lucru greșit și care ar trebui scos din obișnuință. De multe ori, băile servesc la astfel de practici, ceea ce dăunează inclusiv spațialității camerei per ansamblu. 2022, invită la eficientizarea și optimizarea spațiului. Folosește-te doar de elemente de care ai nevoie și nu încărca baia. Optează dacă dorești pentru elemente de decor care să reziste în timp. Accesoriile de decor precum, savoniera sau masa pentru cadă alege-le în tandem cu stilul băii și încorporează-le natural în decorul final.

În concluzie, întoarcerea la esență își spune cuvântul, iar o baie minimalistă și funcțională este perfectă atât pentru o familie numeroasă, cât și pentru persoanele care locuiesc singure.

Comentarii