Jaful de nota zece: Câţi bani a tocat Unifarm în timpul stării de urgenţă

marți, 13 octombrie 2020, 10:26
1 MIN
 Jaful de nota zece: Câţi bani a tocat Unifarm în timpul stării de urgenţă

400 milioane de euro. Atât a tocat Adrian Ionel, fostul director general al Unifarm, în perioada stării de urgenţă pentru achiziţionarea de materiale şi echipamente medicale la preţuri exorbitante. Chiar şi de şase ori mai mari, susţine Curtea de Conturi într-un raport către DNA. Afacerea de corupţie a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie, acolo unde Ionel mai are un dosar de corupţie. 

Unifarm riscă să intre în insolvenţă: în stocurile companiei de stat se află echipamente medicale de protecţie în valoare de 800 milioane lei, pe care nu vrea să le mai cumpere nicio instituţie publică sau privată.

Compania de stat Unifarm SA, deţinută de Ministerul Sănătăţii, a fost desemnată să se ocupe de achiziţia în regim de urgenţă de materiale şi echipamente sanitare, în contextul asigurării stocurilor necesare de produse farmaceutice pentru gestionarea epidemiei de gripă şi a ameninţării noului coronavirus în România.

Compania avea obligaţia să asigure reţelei sanitare produse specifice combaterii pandemiei cu coronavirus (echipamente, medicamente, produse farmaceutice şi parafarmaceutice, produse tehnico-medicale, aparatură şi cu alte produse din producţia internă proprie şi din import).

Pentru a-şi îndeplini obligaţiile trasate de Guvern, Unifarm a contractat un credit de 1,15 miliarde lei de la banca de stat Eximbank, în prima parte a lunii martie a.c.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii