Karolina Pliskova a câştigat la Roma

luni, 20 mai 2019, 01:43
3 MIN
 Karolina Pliskova a câştigat la Roma

 

Ea a învins-o în finala de pe “Foro Italico” pe Johanna Konta şi a depăşit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA . Federer l-a bătut măr pe Nadal în finala masculină

* Karolina Pliskova (Cehia) a câştigat turneul de la Roma, cu premii de 3,4 milioane de euro, şi va urca, astăzi, cinci locuri în clasamentul WTA urcând pe poziţia a doua şi depăşind-o pe Simona Halep. În finală, jucătoarea cehă a reuşit s-o depăşească pe britanica Johanna Konta (42 WTA), scor 6-3, 6-4, într-o oră şi 26 de minute. Konta a avut un turneu foarte bun la Roma. În sferturi a depăşit-o pe o altă jucătoare cehă, Marketa Vondrousova (44), scor 6-3, 3-6, 6-1, obosită după confruntările lungi cu Simona Halep şi Daria Kasatkina. În semifinală a reuşit să o învingă pe olandeza Kiki Bertens, o altă jucătoare care râvnea la locul IO, scor 5-7, 7-5, 6-2. Pliskova a învins-o în semifinale pe jucătoarea greacă Maria Sakkari (39), cu 6-4, 6-4 care trecuse în sferturi de “Kiki” Mladenovic din Franţa.

*Turneul masculin din seria Masters a produs finala aşteptată, între primii doi jucători ai lumii, în ordinea clasamentului, Novak Djokovic şi Rafael Nadal. Djokovic a avut un sfert de finală înfiorător de trei ore cu argentinianul Juan Martin Del Potro (9 ATP), scor 4-6, 7-6, 6-4, iar în semifinală a luptat două ore şi jumătate cu un alt argentinian, Diego Schwartzman (care l-a scos din turneu, în sferturi, pe Kei Nishikori), scor 6-3, 6-7, 6-3.În aceleaşi faze, Nadal a defilat: 6-4, 6-0 cu Fernando Verdasco (38) şi 6-3, 6-4 cu Stefanos Tsitsipas (7). În finală, Nadal a fost mai proaspăt: a câştigat două seturi cu 6-0 şi 6-1, între ele intercalându-se unul obţinut de Djokovic (6-4) pe o perioadă de relaxare a ibericului. Meciul a durat două ore şi 25 de minute. Pentru spaniol este al nouălea succes la Roma, al doilea consecutiv. În plus, Rafael Nadal are acum în palmares 34 de trofee de Masters 1000. Djokovici a câştigat de patru ori la Foro Italico, iar de alte patru ori a pierdut în finală.

* O jucătoare română mai puţin cunoscută, Laura Paar (305 WTA) a izbutit pentru prima oară calificarea pe tabloul unui turneu WTA. În primul tur de calificări la Nürnberg, Laura a învins o jucătoare mai bine clasată, argentinianc Nadia Podoroska (270 WTA), iar în cel de-al doilea a dispus de jucătoarea din Cipru, originară din România, Raluca Şerban (233) cu 3-6, 7-5, 6-2, după două ore şi 17 minute. Românca a reuşit să revină după ce a pierdut primul set, iar în setul secund a fost condusă cu 0-4. Pe tabloul principal la Nürnberg se află Irina Begu, care o va întâlni în primul tur pe germana Anna-Lena Friedsam, şi Sorana Cîrstea, care va juca împotriva sportivei belgiene Kirsten Flipkens.

* La Strasbourg, turneu de aceeaşi valoare, Jaqueline Cristian (247 WTA) a trecut de primul tur de calificări, după ce a învins-o cu 7-6, 4-6, 6-3 pe americanca Abbie Myers (291), dar în turul II a fost învinsă clar, scor 1-6, 2-6 de speranţa ucraineană Maria Kostiuk (280). În calificări la Strasbourg s-a aflat şi Alexandra Cadanţu, locul 224 WTA, eliminată în primul tur, scor 6-4, 0-6, 3-6 de către Maria Sanchez (SUA), 339 WTA). Kostiuk, numărul 280 mondial, scor 6-1, 6-2. La dublu la Strasbourg va juca Raluca Olaru, alături de croata Darija Jurak. Cele două, favorite numărul 4 , vor întâlni în primul tur echipa Oksana Kalaşnikova/Liudmîla Kicenok (Georgia/Ucraina).

Comentarii