Kathleen Ann Kavalec, nominalizată de Biden pentru postul de ambasador în România

sâmbătă, 04 iunie 2022, 07:55
1 MIN
 Kathleen Ann Kavalec, nominalizată de Biden pentru postul de ambasador în România

Preşedintele SUA, Joe Biden, a nominalizat-o pe Kathleen Ann Kavalec pentru postul de ambasador în România. Aceasta este în prezent şefa misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina, anunţă un comunicat al Casei Albe. 

Kathleen Ann Kavalec ocupă în prezent funcţia de şef al misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.

Kavalec a mai fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi adjunct al şefului de misiune al Misiunii SUA la UNESCO. Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA.

Ea mai fost ataşat pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev şi ataşat politic la Ambasada SUA din Moscova (de două ori). La Washington, a lucrat în cadrul Biroului pentru afaceri legislative şi a fost director al Unităţii economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistenţă pentru noile state independente.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Fostul ambasador Adrian Zuckerman şi-a încetat mandatul în România la începutul anului 2021, odată cu cel al preşedintelui Donald Trump.

SURSA: G4MEDIA

 

 

Comentarii