„L-a îmbrâncit”. Cum s-a ajuns la înjunghierea băiatului de 15 ani în autobuzul 46

marți, 06 februarie 2018, 02:59
3 MIN
 „L-a îmbrâncit”. Cum s-a ajuns la înjunghierea băiatului de 15 ani  în autobuzul 46

Tânărul de 14 ani care a fost înjunghiat în autobuzul 46, în Păcurari, s-a luat la ceartă şi l-ar fi îmbrâncit pe agresorul său, un călător în vârstă de 46 de ani (foto).

De prezenţă de spirit au dat dovadă şoferul mijlocului de transport, cât şi călătorii. Şoferul a închis uşile autobuzului, iar călătorii l-au imobilizat până au venit poliţiştii.

„Un angajat al Companiei de Transport Public Iaşi a contribuit la prinderea bărbatului care a rănit cu un briceag un adolescent într-un autobuz, la sfârşitul săptămânii trecute. Şoferul autovehiculului a dat dovadă de prezenţă de spirit şi a blocat uşile înainte ca agresorul să coboare, apoi a sunat la numărul unic 112. El a reuşit, astfel, să limiteze efectele pe care le-ar fi produs acel incident dacă agresorul s-ar fi făcut nevăzut după ce l-a rănit pe minor. Evenimentul a avut loc duminică, 4 februarie, în jurul orei 19, într-un autobuz care se deplasa dinspre staţia Păcurari către Bucium. Potrivit martorilor din mijlocul de transport, bărbatul i-ar fi atras atenţia adolescentului să nu mai mănânce seminţe în autobuz. Minorul ar fi ripostat, iar agresorul a scos un briceag dintr-un buzunar, iar în timpul unei îmbrânceli reciproce, bărbatului l-a rănit pe adolescent în zona toracelui“, au precizat reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi.

Şoferul autobuzului a fost alertat de către călători despre incident, iar acesta a închis uşile şi a oprit în cea mai apropiată staţie, Petru Poni. Şoferul autobuzului a cerut ajutor călătorilor să îl imobilizeze pe atacator. Printre aceştia se afla un alt angajat al CTP care a ajutat şoferul să îl imobilizeze pe bărbat.

Reprezentanţii CTP Iaşi recomandă călătorilor ca atunci când sesizează o atitudine nepotrivită să anunţe şoferul sau să atragă atenţia în mod civilizat. Copilul care a fost transportat duminică seara la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi a fost operat imediat după ce medicii din UPU i-au făcut investigaţiile imagistice necesare.

Conform medicilor, plaga a fost penetrantă, la doar câţiva centrimetri de inimă, evoluţia putând fi dramatică. Norocul copilului a fost că era îmbrăcat cu o geacă destul de groasă, care a împiedicat cuţitul să pătrundă mai adânc, dar şi că a fost preluat în timp scurt de un echipaj medical.

„Copilul a ajuns la noi, avea o stare bună, era conştient, stabil respirator şi hemodinamic, însă evoluţia putea fi una catastrofală dacă nu se intervenea la timp. Prezenta o plagă penetrantă, în cavitatea pleurală. În cursul dimineţii de luni se afla la ATI, fiind primele ore după intervenţie. A fost un caz cu risc la momentul producerii“, a explicat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. (Andrei DÎSC|, Mădălina OLARIU)

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii