Advertorial

La Cotnari, OMUL sfințește vinul (P)

joi, 24 februarie 2022, 02:50
3 MIN

Dacă am învățat ceva din pandemie, dar mai ales din consecințele imediat următoare pe care le-a suferit piața muncii, este că omul reprezintă centrul oricărei organizații. Alături de oameni ne putem adapta vremurilor dificile și putem merge mai departe.

Un proiec local ce ne-a atras atenția prin omagiul adus angajaților, ce au susținut compania atât în vremurile bune, cât și în vremurile de criză, este cel al companiei Cotnari.

Începând cu finele anului trecut, grupul de firme Cotnari a demarat un proiect prin care își arată aprecierea pentru oamenii care, preț de foarte mulți ani, au muncit cu mândrie podgoria Cotnariului, iar din mâinile, priceperea și sudoarea frunții lor, se obține materia primă pentru vinul atât de reprezentativ pentru regiunea Moldovei.

Așadar, în fiecare zi de vineri, pe paginile lor de Facebook și Instagram se postează câte o fotografie a unui angajat, cu o mică povestioară a vieții și a istoriei lor în Cotnari. Putem observa cum fiecare om din spatele brandului reprezintă o mică bucată dintr-un puzzle atât de mare, ce îmbină povestea locului cu dragostea pentru vie și vin.

Majoritatea angajaților sunt oameni de-ai locului, ce lucrează din generații pentru Cotnari, ce iubesc necontenit aceste locuri, sunt mândri de podgoria pe care o îngrijesc cu drag și de care se simt uniți printr-o legătură ancestrală.

Mulți dintre oamenii din spatele brandului Cotnari lucrează de o viață în podgorie, se simt mândri că reprezintă un brand autentic românesc și își doresc ca povestea și truda lor să fie duse mai departe. Însă, se remarcă și mulți tineri, în special ingineri, ce au terminat studiile în domeniu și își doresc să facă carieră la Cotnari.

Mă numesc Constantin Toma și am vârsta de 62 de ani. La Cotnari am peste 41 de ani vechime. Am intrat în câmpul muncii imediat după liceu. Din dorința de a evolua și perfecționa, în 2009 am luat licența la USAMV IASI, promovând ca inginer. Am coordonat diferite lucrări în plantațiile viticole: înființări de plantații noi, gestionări de echipe mari de muncitori și am avut rezultate bune în campaniile de recoltare. Îmi plac activitățile în natură, să am grijă de animale și să merg în vacanță, în special la munte unde mă relaxez și capăt o stare de liniște. Am 2 copii, două fete, nu lucrează în COTNARI. În schimb, tata și mama au lucrat și au ieșit la pensie din cadrul SC Cotnari.

 

M-am născut și am crescut pe meleagurile podgoriei Cotnari, la o aruncătură de băț de via de la Cârjoaia. Atras de gustul strugurilor și de mireasma viei înflorite de la Cotnari mi-am propus, încă de când eram copil, să mă perfecționez în domeniul viticol.

Am absolvit Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași, în anul 2012, an în care am fost angajat pe postul de tehnician agronom în cadrul companiei Cotnari. Ulterior, am absolvit și un master în Tehnologia și Controlul Calității Băuturilor din cadrul aceleași facultăți. Am lucrat timp de 4 ani în funcția de tehnician, perioadă în care am acumulat foarte multe cunoștințe practice, iar din ianuarie 2016 administrez cele 178 ha ale fermei Bejeneasa 1, în calitate de șef de fermă.

Pasionat de sport și natură, devotat muncii pe care o prestez, îmi place să-mi asum calitatea de lider și să-mi îndrum echipa spre atingerea obiectivelor companiei.

Mi se potrivește munca în echipă, îmi plac oamenii inteligenți, sinceri, serioși, perseverenți, devotați și consider că acestea ar trebui să fie caracteristicile de bază ale oamenilor din spatele companiei. Și, după cum e vorba, "Puțin ca tot ce-i bun și bun ca tot ce-i rar, îmi place vinul de Cotnar'.„”
 
Cotnari / Casa de Vinuri Cotnari

Cotnari / Casa de Vinuri Cotnari

Comentarii