La Poșta Păcurari, COVID-ul a fost invitat să intre pur și simplu. Nici DSP nu a luat măsuri

vineri, 31 iulie 2020, 17:58
1 MIN
 La Poșta Păcurari, COVID-ul a fost invitat să intre pur și simplu.  Nici DSP nu a luat măsuri

După apariția în Ziarul de Iași a articolului ”EXCLUSIV COVID a pătruns și în Poșta Păcurari. Se caută contacții, iar activitatea cu publicul a fost sistată”, ieșeanul Bogdan R. ne-a povestit cum se lucra în incinta instituției. Alarmant este că funcționarii nu purtau mănuși și măști, nu păstrau distanța fizică, nu exista gel dezinfectant, iar coletele și scrisorile erau manevrate cu mâinile goale. În plus, DSP-ul s-a dovedit a fi o instituție osificată. birocratică care a ignorat plângerea ieșeanului la vremea respectivă. Vă prezentăm sesizarea lui Bogdan R.:

”Pe data de 15.07.2020 am mers la aceasta vama postala echipat cu manusi de protectie si masca. La intrarea in incaperea vamii postale am observat urmatoarele:

– existau 4 persoane ce lucrau la mai putin de 2m una de cealalta intr-un ghiseu comun, respectiv intr-o incapere de maxim 5m lungime/4m latime folosita atat de angajati cat si de clienti.
– ghiseul nu era prevazut cu geam despartitor pentru clienti
– personalul nu avea manusi
-personalul nu era echipat cu masti de protectie
– nu exista solutie de dezinfectat la ghiseu
– mi-au manipulat coletul, continutul lui si actul de identitate cu mainile goale

Prin urmare, la iesirea din biroul vamii postale Pacurari am sunat la DSP. Cei de la DSP mi-au spus ca ei nu sunt corp de control si ca nu au nici o autoritate in aceasta privinta, indrumandu-ma sa sun la ITM deoarece acel personal nu a respectat normele de protectie a muncii. Am sunat imediat la ITM, iar cei de acolo mi-au raspuns ca este de competenta lor dar nu pot prelua o sesizare telefonica si ca trebuie neaparat sa fac o petitie online. Regret acum, vazand articolul dvs, ca nu am mai formulat acea petitie cand am ajuns acasa”.

Comentarii