Labirint rutier pe drumurile spre Iaşi. Pe unde puteți veni dacă plecați din Botoșani

miercuri, 10 august 2022, 08:57
2 MIN
 Labirint rutier pe drumurile spre Iaşi. Pe unde puteți veni dacă plecați din Botoșani

Şoferii care merg din Botoşani spre Iași trebuie să ocolească zeci de kilometri, dacă vor să ajungă în siguranță la destinație și cu mașina întreagă.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare de pe DN 28B Botoșani – Târgu Frumos, șoferii trebuie să caute tot felul de rute alternative. Asta pentru că oficialitățile județului, dar și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, nu s-au sinchisit niciodată să prezinte un traseu pe care se circulă decent, mulțumindu-se să arate doar că se asfaltează pe un segment sau pe un altul.

Cea mai folosită rută este prin Cristeşti

Problemele cele mai mari sunt înregistrate pe tronsonul Botoșani-Copălău, unde constructorul nu a reușit să toarne nici măcar un strat de asfalt pe ambele benzi de circulație. Din acest motiv, șoferii au început să folosească drumurile județene din zonă. Cea mai folosită rută este cea prin Cristești și Coșula. Astfel, de la ieșirea din municipiul Botoșani, în sensul giratoriu de la fostul popas Lebăda, șoferii virează la dreapta pe drumul județean 208 C (n.r. – care duce spre Vorona), iar în „intersecția morții” din Orășeni Deal se virează la stânga pe un alt drum județean 207 N, care duce spre Cristești.

Traseul continuă până în fața Primăriei Cristești, unde se virează mai apoi la dreapta pe drumul comunal 52 care duce spre Coșula, până la intersecția cu drumul județean 208 H, supranumit „drumul mănăstirilor”. De aici, șoferii trebuie să vireze la stânga, trec prin Coșula până la Buda, iar de aici pot intra pe DN 28B. Traseul continuă mai apoi prin Copălău – Cotu – Flămânzi, iar din intersecția cunoscută sub numele de „Șase drumuri” se intră din nou pe un drum județean  DJ 282B, cel care duce spre Iași prin Prăjeni și Plugari.

Din Plugari, drumul duce mai apoi spre Vlădeni, până la Popricani, unde se intersectează cu drumul național 24C, care vine de la Ștefănești. „Asfalt ca-n palmă pe tot traseul, trafic decent, timp de parcurgere maxim 2 ore”, spun șoferii despre această rută.

Mai mult, pe monitorulbt

Comentarii