Lady Gaga, acuzată că ar fi plagiat celebra piesă „Shallow” din „A star is born”

sâmbătă, 10 august 2019, 12:39
1 MIN
 Lady Gaga, acuzată că ar fi plagiat celebra piesă  „Shallow” din „A star is born”

Un muzician o acuză pe Lady Gaga că ar fi folosit în Shallow elemente cheie dintr-o piesă pe care el a lansat-o în 2012 .

Steve Ronsen susține că în piesa lui din 2012, Almost, care a fost postată pe SoundCloud, există o linie melodică de 3 note  – G, A, B – pe care Gaga a replicat-o în Shallow, potrivit profm.ro.

Ronsen cere prin avocatul lui o înțelegere în urma căreia să i se restituie milioane de dolari, scrie Page Six.

Oamenii din cercul artistei resping categoric acuzațiile acestuia.

Avocatul lui Gaga, Orin Snyder, a declarat că Ronsen și reprezentantul lui încearcă să obțină ușor bani de pe spatele unui artist de succes, iar Lady Gaga nu se va lăsa copleșită de aceste amenințări.

Echipa de legal a cântăreței susține că Shallow nu seamănă deloc cu Almost, iar alăturarea celor trei note este comună, regăsindu-se în alte piese cunoscute, din generații în generații, inclusiv în single-ul din 1978 al celor de la Kansas, Dust In The Wind.

Avocatul lui Ronsen a declarat pentru Page Six că a 'oferit acum câteva luni echipei artistei un raport oficial al unui renumit și respectat muzicolog care arată că există similarități importante la tempo, melodie, ritm și armonică între cele două piese'. 

Comentarii