Liber la excursii în Thailanda pentru călătorii străini

luni, 01 noiembrie 2021, 12:25
1 MIN
 Liber la excursii în Thailanda pentru călătorii străini

Zeci de mii de călători străini sunt aşteptaţi să sosească luni în Thailanda, în condiţiile în care această ţară se deschide pentru turişti după 18 luni de restricţii contra pandemiei de Covid-19, scrie BBC News.

Turiştii din lista de 63 de naţiuni ”cu risc scăzut”, printre care şi România, vor putea intra în ţară fără a fi carantinaţi în hoteluri. Se prognozează că deschiderea va aduce până la 15 milioane de turişti anul viitor, iar aceştia vor contribui cu 30 de miliarde de dolari la economia ţării.

Totuşi, cea mai mare parte a ţării este sub restricţii anti-coronavirus, doar 42% din populaţie fiind vaccinată. Pandemia a lovit dur economia Thailandei, care anterior atrăgea 40 de milioane de turişti pe an.

Pentru turiştii străini au fost deschise de luni aeroporturile din Bangkok şi Phuket, pe aici putând veni călători din ţări precum Marea Britanie, China, Japonia, SUA şi cea mai mare parte a Europei.

Guvernul thailandez estimează că veniturile din turism se vor întoarce la nivelul de dinaintea pandemiei până în 2023, dar mulţi experţi spun că revenirea va fi afectată de graniţa închisă cu China. Până la începutul pandemiei, turiştii chinezi reprezentatu cea mai mare parte din total, în 2019 numărul acestora fiind de circa 12 milioane.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii