De Business

Punem punctul pe știi

Lidl începe lucrările la un nou supermarket în Iaşi. Unde va fi construit – FOTO

sâmbătă, 11 martie 2023, 15:21
2 MIN

Lidl pregătește construirea unui nou magazin în în comuna Miroslava, pe șoseaua Iași – Voinești, pe un teren care a aparținut Conex, așa cum „Ziarul de Iași” a anunțat, în premieră, încă de la începutul acestui an. 

Amplasamentul noului supermarket se află la intersecția străzilor Constantin Langa și Mihail Kogălniceanu, mai exact în apropierea sediului Primăriei Miroslava și Family Market, inaugurat de compania Iulius anul trecut.

În zona de construire, halele de producţie Conex au fost deja demolate, termenul de finalizare pentru lucrările la noua unitate Lidl fiind martie 2025. Constructorul este firma ieșeană Stef-Invest.

„Construire centru comercial, gospodărire de apă, împrejmuire teren, amenajare parcare, amenajare acces auto și pietonal, amplasare rezervă de incendiu și stație de pompare, organizare de șantier, amplasare mijloace publicitare” este denumirea obiectivului autorizat, valoarea investiției ajungând la 2,5 milioane lei.

„Ziarul de Iași” a scris despre investiția retailerului Lidl în comuna Miroslava, unde a achiziționat 10.000 mp de la firma Imperia Development SRL (controlată de soții Prisecaru, care dețin grupul Conex). Lidl a semnat în decembrie 2020 cu Imperia Development SRL un antecontract de vânzare-cumpărare pentru minimum două parcele de teren.

O parcelă se desfășoară pe circa 7.500 mp, iar cea de-a doua pe 2.500 mp, pentru care Imperia Development SRL a obținut, în noiembrie 2022, autorizația de construire pentru magazinul Lidl.

Suprafața construită va avea 2.365 mp, din care 2.246,49 mp este suprafața utilă, conform autorizației. Beneficiarul investiției este Lidl România, însemnând că retailerul este și proprietarul suprafeței de teren. Tranzacția dintre Lidl România și Imperia Development ar depăși un milion de euro, susțin surse ZdI.

Comentarii