LIVE – Consilierii locali s-au reunite în şedinţă ordinară. Cum vor împărţi ei banii?

luni, 01 noiembrie 2021, 10:12
1 MIN
 LIVE – Consilierii locali s-au reunite în şedinţă ordinară. Cum vor împărţi ei banii?

Consilierii locali s-au reunite astăzi în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi a plenului erau incluse 20 proiecte de hotărâre, iar trei dintre acestea fac referire la rectificări bugete la societăţi din subordine. 

În cazul CTP, bugetul pe anul în curs va creşte de la 140 milioane lei la 155 milioane lei, în mare parte fiind vorba despre actualizarea sumei prin care Primăria subvenţionează transportul public oferind facilităţi diverselor categorii socio-profesionale. Fondurile suplimentare sunt prevăzute pentru cheltuieli ce ţin de bunuri şi servicii, precum şi pentru salarii. La Termo-Service, cel mai important aspect ţine de preluarea angajaţilor centralei de termoficare, peste 300 la număr.

Citiţi si: Cifre negre la Primărie: Chirica a cheltuit doar 20% din banii de investiţii. Numai 19% bani de la UE

Astfel, cheltuielile de natură salarială prognozate pentru anul acesta vor creşte de la 7,9 milioane lei la aproape 17 milioane lei. Pentru asigurarea managementului serviciului de termoficare, Termo-Service primeşte de la Primărie o sumă de 9,4 milioane lei, conform proiectului de hotărâre. Această sumă reprezintă în fapt creşterea bugetului anual al Termo-Service de la 12 milioane lei la peste 21 milioane lei. În cazul Salubris, rectificarea este un negativă: bugetul anual aprobat la început de an, de 110 milioane lei, va scădea la aproape 99 milioane lei. Şefii operatorului spun că scăderea veniturilor (cu 11,6 milioane lei) este datorată „situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului”.

Comentarii