LIVE-VIDEO: Şedinţă a Consiliului Local Iaşi. Care este ordinea de zi

joi, 30 martie 2023, 09:46
2 MIN
 LIVE-VIDEO: Şedinţă a Consiliului Local Iaşi. Care este ordinea de zi

Consilierii locali s-au reunit în ședința ordinară lunară, iar pe ordinea de zi au fost incluse aproape 50 de proiecte de hotărâre. Printre acestea, se numără și aprobarea a două bugete ale unor instituții din subordine: unul al CTP, iar celălalt al Tehnopolis. Pentru anul în curs, operatorul de transport public a estimat venituri în sumă de peste 210 milioane lei. 

Însă, bugetul propriu de investiții este limitat la aproape 3 milioane lei și vizează doar cinci proiecte: achiziția a 50 de panouri de informare pentru călători (500.000 lei), un sistem de acces controlat în sediu (15.000 lei), echipamente tehnologice (100.000 lei), trei autoturisme de teren (375.000 lei) și cinci tonete modulare (375.000 lei). La aceste sume se adaugă circa 1,4 milioane lei, bani care vor fi rambursați în cadrul unui credit de investiții contractat anii trecuți.

Alte cinci inițiative fac referire la decernarea titlului de cetățean de onoare al Iașului în cazul pictorilor Samy Briss, Eugen Mircea și Liviu Suhar și al scriitorului Daniel Corbu. În aceeași ședință va fi dezbătut și supus aprobării planul de ordine și siguranță locală pe anul în curs, vor fi alocate fonduri pentru unele structuri sportive, vor fi încheiate mai multe protocoale și se va da undă verde pentru noi planuri urbanistice zonale.

Consilierii locali s-au reunit și la începutul săptămânii într-o altă ședință, întâlnirea având un caracter extraordinar. Plenul a aprobat un proiect de hotărâre privind dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unui număr de 63 unități de învățământ din oraș.

Valoarea totală a proiectului este de circa 90 milioane lei, bani pe care Primăria speră să-i obțină din PNRR. Obiectivele proiectului vizează achiziția de dotări pentru: 45 de laboratoare de informatică, 2.513 de săli de clasă, 43 de laboratoare de științe, 30 de cabinete școlare, 53 de cabinete de asistență psihopedagogică și 40 de săli de sport.

Comentarii