Lovit când alerga după tramvai: un copil se zbate între viaţă şi moarte

vineri, 11 octombrie 2019, 01:50
2 MIN

El se afla de mână cu unchiul său când a traversat strada în zona refugiilor de tramvai din Podu Roş. L-a lovit violent o maşină în timp ce schimba banda. Medicii sunt rezervaţi.

 

Un copil în vârstă de zece ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a încercat să traverseze strada printr-un loc nepermis, împreună cu unchiul său. Accidentul a avut loc în jurul orei 12, în zona Podu Roş, chiar în dreptul refugiilor de tramvai. Cei doi au încercat să traverseze în fugă strada, pentru a prinde tramvaiul care circula spre centrul oraşului. Unchiul şi copilul nu au mai apucat să ajungă în staţia de tramvai deoarece un Volkswagen a lovit violent copilul, pe care l-a proiectat într-un alt autoturism aflat în trafic.

Acesta a căzut inconştient la pământ, iar trecătorii au sunat la numărul 112, la locul accidentului sosind o ambulanţă care l-a transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Şoferul a precizat că se afla în ambuteiaj şi nu a observat cele două persoane. „Eu mă aflam pe banda a doua, Voiam să trec de pe banda a treia pe banda a doua. Am lovit copilul cu partea dreaptă a maşinii, cu farul şi cu oglinda“, a relatat şoferul maşinii Volkswagen. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă. Medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, unde a ajuns copilul, spun că starea acestuia este gravă, fiind vorba despre o politraumă suferită, având nevoie de investigaţii complexe şi ulterior internare în spital mai îndelungată. (A. DÎSCA, M. OLARIU)

Comentarii