Lovitura lui Ciprian Paraschiv: aflux financiar considerabil

sâmbătă, 22 februarie 2020, 02:43
3 MIN
 Lovitura lui  Ciprian Paraschiv: aflux financiar considerabil

 

Preşedintele Politehnicii e aproape de a atrage banii necesari pentru plata tuturor restanţelor faţă de jucători şi a datoriilor care puneau în pericol licenţierea

 

Politehnica Iaşi este la un pas de a reuşi să scape de ruşinea nelicenţierii pentru sezonul 2020-2021 şi de a aduce toţi jucătorii cu salariile la zi. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de antrenorul echipei, Mircea Rednic: “Îmi exprimasem disponbilitatea să ajut clubul să iasă din impas. Aranjasem să dau o lovitură la o bancă, pentru a face rost de bani. Nu mai e nevoie! Conducătorii au venit astăzi în vestiar şi i-au anunţat pe băieţi că până luni vor primi toate restanţele salariale. Inclusiv celebra primă cu CFR Cluj (n.r. – fostul preşedinte al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a promis un bonus incredibil pentru victorie, 1 500 de euro, sumă mai mare sau egală cu salariile titularilor tineri, pentru a stopa contracandidata la titlu a FCSB, grupare care a cumpărat jucători în valoare de 500 000 de euro de la ieşeni). Totodată, vor fi lichidate datoriile care împiedicau licenţierea”. Rednic a recunoscut că banii care ar putea scoate clubul din impas nu provin de la el. Nici preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv, nu a făcut lumină de unde provin consistenta sumă de bani. “Nu pot oferi detalii la acest moment. Important este că suntem foarte aproape de a fi siguri că primim licenţa şi că jucătorii sunt aproape de a ajunge cu banii la zi, astfel încât să se poată concentra doar pe rezultatele sportive”. Conform unor surse, Paraschiv e aproape de a parafa un contract care să aducă Politehnicii, care era într-un impas grav, un aflux financiar consistent. Nerambursabil!

În conferinţa de ieri, Rednic s-a referit şi la meciul cu FC Botoşani, de luni, din ultima etapă a sezonului regulat: “Întâlnim o echipă deja calificată în play-off, o performanţă pentru Botoşani. Au o echipă omogenă, bine organizată, s-au calificat pe merit. Va fi un meci greu, le-am spus jucătorilor să nu creadă că adversarul se va relaxa. Vor avea gânduri mai mari decât o simplă prezenţă în play-off. Noi, însă, ne gândim să câştigăm trei puncte”. Şeful băncii tehnice ieşene l-a lăudat pe omologul lui, Marius Croitoru: “L-am avut jucător la Bacău. Nu părea preocupat de antrenorat, nu punea întrebări. Nici eu însă nu puneam întrebări antrenorilor mari cu care am lucrat. E ambiţios, a lucrat foarte bine. În plus, s-a implicat mult la transferurile reuşite făcute. Ştiu asta pentru că a discutat mult cu Luana, fiica mea. A avut ochi, a adus jucători de calitate, care au ajutat la obţinerea de rezultate. În plus, pot fi vânduţi şi aduce alte beneficii unui club care vinde doi-trei jucători pe an”.

Rednic a prezentat şi problemele de efectiv: “Frăsinescu e suspendat, Bădic e accidentat. S-a accidentat şi Târnovanu, care oricum nu era în lot. Luckassen a avut ceva probleme, dar reintră. Habibou va fi în lot, pentru că are parametri buni. Nu a jucat la ultima echipă, dar s-a antrenat bine. Nu va juca din prima, va juca Andrei Cristea. Sunt mulţumit de atacanţii mei, vor intra în ritm. Va fi în lot şi Bourama”. Tehnicianul s-a referit şi la Ovidiu Mihalache, care nu a jucat niciun minut în primele trei partide: “Am vorbit cu el, a înţeles situaţia. În pregătire a jucat mult, era îndreptăţit să fie titular. S-a îmbolnăvit însă înainte de startul sezonului şi a ratat startul. Acum, va juca, să vedem alături de cine”.

La conferinţă a fost prezent şi Ovidiu Horşia. “La Botoşani va fi o partidă foarte dificilă. Întâlnim o echipă foarte bună. Mergem însă să luăm puncte, Uşor-uşor, vom atinge vârful de formă. Sunt pozitiv, cred că vom face o figură frumoasă în play-out” a punctat jucătorul.

Disputa dintre FC Botoşani şi Politehnica Iaşi va începe la ora 20:00.

 

 

 

 

 

Comentarii