Lucrările la o șosea de centură, reluate la 6 ani după ce trebuiau inaugurate

joi, 03 februarie 2022, 10:25
1 MIN
 Lucrările la o șosea de centură, reluate la 6 ani după ce trebuiau inaugurate

Lucrările la centura orașului Târgu Jiu au fost reluate, la 8 ani de când ele au fost pentru prima oară anunțate de Victor Ponta. În anul în care Ponta a promis că va inaugura Centura Târgu Jiu, abia a început procesul de proiectare, potrivit datelor Ministerului Transporturilor.

În anul 2014, premierul de la acea vreme Victor Ponta anunța cu fast începerea lucrărilor la șoseaua de Centură Târgu Jiu. În anul în care Ponta a promis că va inaugura Centura Târgu Jiu (2016), abia a început procesul de proiectare. Collini Lavori nu a reușit să finalizeze decât 40% din lucrare pentru că, în luna mai 2018, antreprenorul (Compania de Drumuri) a decis să rezilieze contractul.

Abia în 22.09.2020, CNAIR a semnat contractul având ca obiect "Construcţia Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări" cu ofertantul declarat câştigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori SA – Secol România SRL. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei fără TVA", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Potrivit datelor de la CNAIR, noul constructor a mai finalizat 18% din proiect pe șoseaua de 19 km.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii