Lucrările pentru gazoductul Ungheni-Chișinău au fost inaugurate oficial

luni, 18 februarie 2019, 15:48
1 MIN
 Lucrările pentru gazoductul Ungheni-Chișinău au fost inaugurate oficial

Transgaz a anunțat inaugurarea oficială a lucrărilor la proiectul de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău Faza a II-a, obiectiv declarat de interes național în Republica Moldova.

Faza a doua presupune construirea unui gazoduct între Ungheni și Chișinău. Gazoductul este construit de Vestmoldtransgaz SRL, companie achiziționată de Transgaz prin filiala sa Eurotransgaz.

Realizarea proiectului Ungheni – Chișinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni, localitatea Semeni) şi dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău.

Prima parte a conductei, corespunzând interconectorului Iaşi-Ungheni, a fost pusă în funcțiune în anul 2014 și prin ea pot fi transportate anual circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Comentarii