Marea Unire, marcată printr-o Flacără Centenară

vineri, 11 mai 2018, 20:27
1 MIN

O ceremonie simbolică de marcare a împlinirii unui veac de la evenimentele care au strâns pentru prima dată toţi românii în aceeaşi ţară unire s-a desfăşurat ieri la Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza“ din Ruginoasa. 

„Flacăra Unirii Centenare“, o iniţiativă a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R) pusă în practică de Consiliul Judeţean Argeş, vizează transmiterea ei comunelor/satelor „din ţările noastre surori, România şi Republica Moldova“, potrivit organizatorilor. Simbolul respectului şi recunoştinţei faţă de predecesorii noştri care au înfăptuit şi ne-au lăsat moştenire România modernă a ajuns ieri în Iaşi, iar mâine va fi în capitala Republicii Moldova.

De Ziua Naţională a României, Flacăra Centenarului va arde la monumentele eroilor ridicate în ambele ţări în memoria celor care au luptat şi s-au jertfit în Primul Război Mondial. La Ruginoasa, prefectul judeţului, Marian Şerbescu, şi preşedintele CJ, Maricel Popa, au întâmpinat delegaţia venită din Argeş pentru a transmite „Flacăra Centenarului“ către delegaţi ai filialelor judeţene ale A.Co.R. După discursurile oficialităţilor, Ansamblul de dansuri „Bahluieţul“, din comuna Erbiceni, i-a antrenat pe participanţi în Hora Unirii. 

 

 

Comentarii