Medicul Cătălin Denciu, care a salvat pacienții din incendiul de la Piatra Neamț, premiat de OMS

luni, 24 mai 2021, 14:46
1 MIN
 Medicul Cătălin Denciu, care a salvat pacienții din incendiul de la Piatra Neamț, premiat de OMS

Medicul Cătălin Denciu, care și-a riscat viața pentru a-și salva pacienții internați la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, a fost premiat luni de Organizația Mondială a Sănătății, în timpul celei de-a 74-a adunări internaționale. 

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lăudat sacrificiul și exemplu dat de medicul român, care a avut arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a intrat în flăcări ca să ajungă la pacienții săi.

Citește și :Medicul Cătălin Denciu și o asistentă s-au aruncat în flăcări pentru a salva pacienții din incendiul de la Spitalul Neamț. Au grave arsuri

„Dr. Cătălin Denciu este specialist în terapie intensivă în România. El era de serviciu în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când  în spital a izbucnit un incendiu.

Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III pe 40% din suprafața corpului.

Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său.

Acestea sunt doar câteva exemple. Mai sunt milioane; povești de curaj, frământări de inimă, disperare, luptă și triumf”, a spus șeful OMS.

Mai mult, pe republica.ro

Comentarii