Mihăiţă face temenele pe lângă Drac Nea. Vrea iertare?

vineri, 27 iulie 2018, 01:50
3 MIN
 Mihăiţă face temenele pe lângă Drac Nea. Vrea iertare?

Este oare posibil să lingi cu sârg acolo unde cândva ai scuipat din belşug, stimaţi telespectatori? Dar oare se poate să revii cu capul plecat şi cu căciula frământând-o-ntre mâini la cel care te-a scos nu de mult în stradă cu dupaci grei în schinare şi cu capace iuţi peste scăfârlie?

Mda, aşa este, aţi ghicit: dacă vorbim de politichie, mai ales de aia de Bahlui, atunci sigur este posibil. Ba chiar e foarte indicat, ar putea confirma unii de prin eşaloanele doi şi trei ale partidelor de la putere, ştiu ei care. Numai că, pe azi, avem un zvonicel despre personagii de top ale politichiei de Bahlui care se pretează la aşa ceva.

Vă mai amintiţi ce leu-paraleu mai era premarele Mihăiţă la adresa lui Drac Nea şi a ciracilor acestuia de la Bucale, până pe la câşlegile dinaintea Postului Mare? Dar aţi observat că, cam de atunci încoace, Mihăiţă n-a mai spus nici măcar „dă-te mai încolo“ la adresa vreunui lider de la centru de-al partidoiului care l-a mătrăşit din rândurile lui? Explicaţiunea ar fi, după cum zice amicul nostru Archibald Tănase că se şuşoteşte printre politicienii ieşeni mai informaţi, aceea că Mihăiţă cică şi-ar fi pus emisarii la tras sfori şi curmeie pe lângă Drac Nea, să-i spună că îi pare rău şi că acuma e spăşit, numai să fie cică primit înapoi în partidoi. Motivul ar fi cică frica de a rămâne fără partid în anul electoral, chestie care l-ar putea scoate din joc. De Mihăiţă şi de orgoliul lui de lână nu mai avem a spune nimic, că nu merită.

Tare suntem însă curioşi dacă sfatul ăsta de-acuma i l-a dat tot conu Costică, conţilierul lui de taină. Avem o vagă bănuială că nu…

Iaca, din nefericire am avut iară dreptate: doi dintr-o lovitură!

Tare nu ne mai place să spunem aicea că iar am avut dreptate, căci ne dăm seama că, cel mai adesea, asta înseamnă şi nefericirea unor oameni fără noroc din politichie sau de pe lângă ea. Dar azi nu prea avem ce face, căci trebuie să vă spunem că două suşanele date recent aicea s-au adeverit la milimetru, nu alta.

a) Prima la mână – vă mai amintiţi că vă spuneam acum câteva zile că pentru şefia Muzeului Muniţipal cărţile sunt făcute din CV pentru o madamă în prag de pensie ce va pleca de la şefia Muzeului Urnirii, din subordinea judeţului? Ei bine, când s-a anunţat ulterior oficial că sunt doi candidaţi, mulţi au şi sărit: iote că nu aţi avut dreptate, că e concurs corect! Acuma ce să le spunem oare acestor cârcotaşi, când auzim că celei de-a doua candidată i-a fost respins dosarul de înscriere, pe o chichiţă de tot râsul?

b) A doua la mână – Tocmai ce am scris ieri că între liderul conţilierilor locali ai partidoiului, vniversitarul Ploieşteanu, şi şeful pe judeţ al filialei a apărut un conflict, că nici bine nu şi-au terminat unii de băut cafeluţa de lângă ziar şi cel în cauză l-a şi anunţat cică pe Măricel ot partidoi că-şi dă demisia din tot şi din toate şi se retrage la catedra lui vniversitară, sătul de politichie.

Ca urmare, la final, nu mai vorbim de nimeni, să nu cobim, dar avem o singură observaţiune: cum se face, dom’le, că sar din schemă doar oamenii mai subţirei? Daddy, cui ne laşi?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii