Ministerul Educației modifică regulamentul astfel încât elevilor să le poată fi incheiată media și cu note mai puține

marți, 06 iunie 2023, 20:11
1 MIN
 Ministerul Educației modifică regulamentul astfel încât elevilor să le poată fi incheiată media și cu note mai puține

Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022, pentru ca profesorii să poată încheia mediile elevilor și cu note mai puține, având în vedere greva prelungită a profesorilor.

Modificările propuse vizează următoarele:

În anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.
În anul școlar 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.
„Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal.”, se arată în comunicatul ministerului Educației.

Comentarii