Mister rezolvat. Cine a achiziţionat cel mai scump tablou din istorie

sâmbătă, 09 decembrie 2017, 16:25
1 MIN
 Mister rezolvat. Cine a achiziţionat cel mai scump tablou din istorie

Muzeul Luvru din Abu Dhabi a anunţat, vineri, că tabloul lui Leonardo da Vinci, vândut la licitaţie la mijlocul lui noiembrie cu suma record de 450 de milioane de dolari, a fost cumpărat de autorităţile arabe, a doua zi după ce presa a susţinut că proprietarul lucrării ar fi un prinţ saudit, scrie AFP.

"Luvru din Abu Dhabi aşteaptă cu nerăbdare să expună tabloul "Salvator Mundi" al lui Leonardo da Vinci. Opera a fost achiziţionată de Departamentul de Cultură şi Turism din Abu Dhabi", potrivit unui anunţ al instituţiei publicat pe Twitter.

Wall Street Journal anunţase joi că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed ben Salmane (supranumit MBS), ar fi cumpărătorul tabloului. Potrivit cotidianului american, tânărul prinţ ar fi recurs la un intermediar pentru a intra în posesia operei.  Miercuri, Luvru Abu Dhabi, inaugurat la începutul lunii noiembrie, anunţase că tabloul va fi expus în galeria sa.  Mesajele publicate vineri pe Twitter din partea muzeului nu au contrazis explicit aceste informaţii de presă.  "Salvator Mundi" este ultima lucrare cunoscută a lui Leonardo da Vinci care se afla în posesia unui colecţionar particular. După ce a fost mult timp atribuită unui artist şi inventator contemporan, pânza a fost autentificată în 2005.

Comentarii