Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Hai vino iar în sala noastră mică!

GALERIE
@1peni
  • @1peni
- +

 

Din cauza lucrărilor care au loc la Sala Polivalentă, în special montarea unei noi suprafeţe de joc, partida de volei feminin dintre Penicilina Iaşi şi Agroland Timişoara, contând pentru etapa a XIV-a a Diviziei A1 feminin, se va desfăşura vineri, de la ora 18:00 în Sala Penicilina. Spre deosebire de precedentul adversar programat la Iaşi, Volei Alba Blaj, gruparea din Banat a acceptat să joace în micuţa sală din strada Teodor Burada.

 

 

Jucătoarea lunii ianuarie

Simona Halep, locul doi mondial, a fost nominalizată, ieri, la titlul de jucătoarea lunii ianuarie, fanii putând vota pe site-ul wtatennis.com până joi.Halep a câştigat în ianuarie turneul de la Shenzhen la simplu şi dublu şi a fost finalistă la Australian Open. Pe lângă Halep au mai fost nominalizate daneza Caroline Wozniacki (locul 1 mondial - câştigătoare la Australian Open), germana Angelique Kerber (câştigătoare la Sydney şi semifinalistă la Australian Open) şi ucraineanca Elina Svitolina (câştigătoare la Brisbane şi sfertfinalistă la Australian Open). Fanii pot vota pe site-ul wtatennis.com până joi, la ora 23.59, câştigătoarea urmând să fie anunţată vineri, 2 februarie.

Colceag, mazilit de la naţionala U17

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că Sorin Colceag nu va mai ocupa funcţia de selecţioner al reprezentativei U17 a României, formată din jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 2001.Decizia vine ca urmare a unei analize făcute în cadrul Comisiei Tehnice a FRF, după turneul amical din Turcia, acolo unde echipa antrenată de Sorin Colceag a pierdut primul meci contra reprezentativei Semilunei cu scorul de 2-6  şi a remizat în al doilea joc contra aceleiaşi formaţii, 0-0. Membrii Comisiei Tehnice i-au recomandat Directorului Tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, schimbarea selecţionerului, iar în urma acestei decizii Sorin Colceag a fost eliberat din funcţie. Acesta va rămâne mai departe în cadrul şcolii Federale de Antrenori. Noul staff al naţionale U17 este format din Aurel Ţicleanu - coordonator, Adrian Văsâi şi Mihai Ianovschi junior, antrenori. Următoarea acţiune a echipei naţionale U17 va avea loc în Cipru, acolo unde tricolorii vor disputa două meciuri amicale cu reprezentativa gazdă, la 27 februarie şi 1 martie.

O speranţă atletică din Dorna

Considerat o mare speranţă a semifondului şi fondului masculin românesc, atletul Andrei Dorin Rusu (19 ani) a început sezonul indoor 2018 cu o victorie la Meetingul de la Bratislava (Slovacia).  Elevul antrenorului Cristian Prâsneac s-a impus la 1.500 de metri, cu un timp de 3:48,46, apropiat de recordul său personal indoor (3:48,13 – Belgrad 2017). Andrei Dorin Rusu este legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei şi a fost declarat cel mai valoros junior al FR de Atletism în anul 2017. Rezultatele sale din 2017 au fost următoarele: locul II cu echipa de juniori a României la Campionatul Mondiale de Alergare Montană, aur şi bronz la Campionatele Europene de juniori 1 – 10.000 metri şi 5.000 metri.

CIO nu menajează AIBA

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a suspendat ajutorul financiar acordat Federaţiei Internaţionale de Box (AIBA), după numirea controversatului om de afaceri Gafur Raghimov, bănuit în SUA de legături cu crima organizată, ca preşedinte iterimar al forului, CIO s-a declarat "extrem de preocupat" de nominalizarea, sâmbătă, a lui Raghimov. "Responsabilii de etică şi conformitate din cadrul CIO vor trimite în această săptămână un raport membrilor Comitetului Executiv, reuniţi la Pyeongchang, care vor decide eventuale măsuri suplimentare. Până ce solicitările vor fi luate în considerare de AIBA, CIO a decis să suspende, cu efect imediat, viitoarele sale ajutoare fincnciare", a precizat CIO, într-un comunicat.  Luna trecută, autorităţile americane a anunţat că uzbekul se numără printre "criminalii  importanţi" din ţara sa, din cauza implicării lui în traficul de heroină. Taiwanezul Wu Ching Kuo Wu a demisionat, la 20 noiembrie 2017, de la conducerea Federaţiei Internaţionale de Box (AIBA). Italianul Franco Falcinelli a preluat conducerea interimară a AIBA, dar şi el a demisionat, sâmbătă, la congresul federaţiei, de la Dubai, fiind înlocuit de vicepreşedintel Rahimov, în vârstă de 66 de ani.

Fără paralimpici ruşi în Coreea

Delegaţia Rusiei nu va putea participa la Jocurile Paralimpice de la Pyeongchang, din perioada 8 martie - 18 martie, din cauza vastului scandal de dopaj din sportul rus.  Totuşi, unii sportivi vor putea concura sub drapel neutru. Comitetul Internaţional Paralimpic i-a interzis Rusiei participarea la Rio, anul trecut, după dezvăluiri cu privire la dopajul sistematic din Rusia.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri