Multe si mărunte: Luchin, un fundaş liber

joi, 10 ianuarie 2019, 02:43
4 MIN
 Multe si mărunte: Luchin, un fundaş liber

 

FC Viitorul şi fundaşul Srdjan Luchin au ajuns la un acord pentru rezilierea amiabilă a contractului, anunţă gruparea patronată de Gheorghe Hagi.  În vârstă de 32 de ani, Luchin semnase, vara trecută, un contract valabil pentru un sezon, cu drept de prelungire pentru încă doi ani. El a evoluat în 13 meciui în LIga I pentru Viitorul, marcând un gol. Srdjan Luchin a mai jucat pentru Poli Timişoara, Dinamo Bucureşti, Botev Plovdiv, FCSB, Levski Sofia şi CFR Cluj.

Cristina Neagu s-a operat

Căpitanul naţionalei de handbal feminin şi componentă a campioanei CSM Bucureşti, Cristina Neagu, a anunţat, ieri, că operaţia la genunchiul drept, efectuată în Belgia, în urma rupturii de ligament, a decurs bine. ”M-am trezit cu zâmbetul pe buze”, a anunţat handbalista.  Echipa sa de club, CSM Bucureşti, cu care mai are contract până în iunie 2019, a anunţat că o susţine pe toate planurile şi îi va propune prelungirea angajamentului. Sezonul 2018-2019 este încheiat pentru Cristina Neagu, care va fi nevoită să suporte recuperarea de circa şase luni.

Transfer de marcă la Bayern

Campioana Germaniei, Bayern München, a plătit clauza de reziliere a contractului pe care fundaşul Benjamin Pavard îl are cu VfB Stuttgart, în valoare de 35 de milioane de euro. În vârstă de 22 de ani, Pavard mai avea contract cu gruparea şvabă până în 2021, dar o clauză din înţelegere îi permitea să plece în orice moment, în schimbul sumei de 35 de milioane de euro. Internaţionalul francez va rămâne însă la Stuttgart până în vară, potrivit directorului sportiv al bavarezilor, Hasan Salihamidzic. "Confirm că jucătorul a semnat un contract pe cinci ani, valabil de la 1 iulie 2019", a spus el. Pavard era la Stuttgart din vara anului 2016, după ce anterior a jucat la Lille.

“Dodel” a retrogradat în Turcia

Clubul Girensunspor, din a doua ligă turcă, a anunţat că a obţinut serviciile mijlocaşului Cristian Tănase, jucătorul român semnând un contract valabil pentru un sezon şi jumătate.  Cristian Tănase vine de la Eskişehirspor, unde semnase în vara trecută pentru două sezoane. El a mai jucat în Turcia la Sivasspor şi Karabukspor. În cariera sa, Tănase a mai jucat la FC Argeş, Dacia Mioveni, Tianjin Teda şi FCSB.

 

Mai pierde şi PAOK

PAOK Salonic a pierdut cu Panachaiki Patras, scor 1-2, în manşa tur a optimilor Cupei Greciei. Partida secundă va avea loc la Salonic, pe 22 ianuarie. A fost primul joc din 2019 pentru Răzvan Lucescu. Lucescu jr. a menajat câteva vedete, dar din primul 11 n-au lipsit Toşca şi Varela. Bastakos a deschis scorul pentru Panachaiki, în minutul 35. Karelis a egalat pentru PAOK, în startul reprizei secunde, dar Loumbardeas a readus gazdele în avantaj, în minutul 68. Lucescu a introdus pe final jucători importanţi, cum ar fi Leo Jaba sau Biseswar, dar PAOK n-a reuşit să revină pe tabelă. S-a încheiat 2-1 pentru Panachaiki Patras, formaţie care ocupă locul VI în liga secundă a Greciei. De partea cealaltă, PAOK e lider în prima ligă, cu 13 victorii şi o remiză în primele 14 etape. PAOK are opt puncte avans faţă de Olympiacos, ocupanta locului secund.

Salah, fotbalistul african al anului

Atacantul egiptean al formaţiei Liverpool, Mohamed Salah, a fost desemnat a doua oră la rând jucătorul african al anului, de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), informează lequipe.fr. În ancheta CAF, Salah i-a devansat pe coechipierul său senegalez, Sadio Mané, şi pe gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang de la Arsenal. În vârstă de 26 de ani, egipteanul a marcat 44 de goluri în toate competiţiile, în sezonul 2017/2018, fiind golgterul Premier League, cu 32 de reuşite.Cu două distincţii consecuitve, Salah i-a egalat pe senegalezul El Hadji Diouf (2001, 2002), ivorianul Yaya Touré (2011, 2012) şi camerunezul Samuel Eto'o (2003, 2004). Francezul Hervé Renard, selecţionerul Marocului, a fost desemnat antrenorul anului în Africa. El a mai primit această distincţie în 2012 şi 2015.

Queiroz, selecţionerul Columbiei

Selecţionerul Iranului, Carlos Queiroz, va prelua naţionala Columbiei, a anunţat, miercuri, presa columbiană. Queiroz se află în prezent cu naţionala Iranului la Cupa Asiei pe Naţiuni, însă el ar urma ca apoi să devină selecţioner al Columbiei în locul lui José Pekerman. La 4 septembrie, tehnicianul argentinian José Pekerman a anunţat că nu va mai antrena echipa naţională a Columbiei. În vârstă de 69 de ani, Pekerman a venit la naţionala Columbiei în 2012, iar contractul său a expirat după Cupa Mondială din Rusia. 

 

Comentarii