Multe și mărunte: Pace şi prietenie în Gruia

miercuri, 20 aprilie 2022, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Pace şi prietenie în Gruia

Meciul dintre CFR Cluj şi Dinamo Kiev va fi difuzat în direct şi în exclusivitate, miercuri, de la ora 21.00, la Prima Sport 1.În avanpremiera partidei, pe Arena din Cluj va avea loc un spectacolul de sunet şi lumină în care câştigatoarea concursului Eurovision din 2004, solista ucraineană Ruslana, şi Adela Todoran vor interpreta melodia „Imagine” a lui John Lennon. Meciul pentru pace, care începe la ora 21.30, face parte dintr-un turneu european. Dinamo Kiev a jucat anterior şi la Varşovia. Toate încasările din vânzarea biletelor vor fi donate victimelor războiului din Ucraina.

Au ratat „Final 4”

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania, a ratat marţi, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, calificarea în semifinalele Basketball Champions League (BCL), după ce a fost învinsă de formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, în meciul decisiv din sferturile de finală ale competiţiei. U BT Cluj a pierdut, după un joc în care a fost depăşită de presiunea obiectivului şi a fost dominată la multe capitole, cu scorul de 73-79 (23-37), principalii marcatori ai gazdelor fiind Hogue 15, Richard 15 şi Bircevic 12. Campioana României a câştigat prima dispută a seriei de trei partide, cu 76-73, după care formaţia germană s-a impus pe terenul propriu, cu 92-75. Cu 2-1 la general, MHP Riesen Ludwigsburg se califică la Turneul Final Four de la Bilbao, care va avea loc între 6-8 mai.

Dublă a lui George Puşcaş

Fotbalistul echipei Pisa, George Puşcaş, a înscris două goluri în meciul câştigat, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa echipei Como, în etapa XXXV din Serie B. Puşcaş a marcat în minutele 8 şi 78. Celălalt gol al învingătorilor a fost marcat de Torregrossa, în minutul 68, din penalty, iar pentru Como a marcat Gliozzi ’63. George Puşcaş a jucat până în minutul 85. Celălalt român de la Pisa, Marius Marin, a jucat până în minutul 84. Pisa ocupă locul III în clasament, cu 63 de puncte, în timp ce Como este pe XIV, cu 44. Lider este Cremonese, care are 66 de puncte.

Octetul Rapidului

Formaţia Rapid a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 8-0 (3-0), echipa Gaz Metan Mediaş, într-un meci din etapa a cincea a play-out-ului Ligii I.Golurile au fost marcate de Vojtus, Ilie (2), Carnat (2), Moise, Danea şi Junior Moraes. În urma acestui rezultat, clasamentul play-out după cinci etape arată astfel: 1. Rapid – 35 p; 2. Sepsi-33 p; 3. Botoşani – 32 p; 4. FCU Craiova – 28 p; 5. UTA – 26 p; 6. Mioveni – 25 p; 7. Chindia – 22 p; 8. Dinamo – 13 p; 9. Clinceni – 1 p; 10. Mediaş – minus 25 p.Golgeterii Ligii I sunt; Betancor (Farul) – 16 goluri; Tănase (FCSB) – 14; Ivan, Markovic (ambrii, CSU Craiova) – 12 ..

 

Avem o fată cu fluier la Euro

Românca Iuliana Demetrescu se numără printre cei 13 arbitri aleşi să oficieze meciurile de la Campionatul European de fotbal feminine 2022, care va avea loc în Anglia, între 6 şi 31 iulie. Pe lista arbitrilor asistenţi figurează şi Petruţa Iugulescu. Iuliana Demetrescu face parte din categoria Elite, cea mai importantă din arbitrajul european, după promovarea din luna decembrie a anului trecut. Iuliana Demetrescu a debutat luni în Liga I la fotbal masculin, la meciul dintre FC Rapid Bucureşti şi Gaz Metan Mediaş (8-0), la care Petruţa Iugulescu şi Mihaela Ţepuşă au fost arbitri asistenţi. În 2019, Iuliana Demetrescu a arbitrat finala Campionatului European feminin Under-17. La începutul lunii, Iuliana Demetrescu a fost inclusă şi de FIFA pe lista arbitrilor candidaţi la Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023, organizată în Australia şi Noua Zeelandă.

Lucescu a acceptat un compromis

Clubul Dinamo Kiev a acceptat să elibereze mai devreme jucătorii convocaţi la echipa naţională, dar nu la 29 aprilie, cum cerea federaţia, ci la 3 mai, informează presa ucraineană. Diferendul între Federaţia Ucraineană de Fotbal şi Dinamo Kiev a apărut după ce selecţionerul Oleksandr Petrakov a decis să convoace lotul naţional la 29 apilie pentru un stagiu de pregătire şi meciuri amicale, în vederea barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar. Campioana Ucrainei refuză să elibereze jucătorii selecţionaţi înainte de 23 mai, motivând că echipa antrenată de Lucescu are şi ea partide amicale stabilite pentru următoarea perioadă.

Bilbao s-a căţărat în frunte

Ciclistul iberic Pello Bilbao (Bahrain) s-a impus în etapa a II-a din Turul Alpilor, fiind cel mai puternic la un sprint redus. Ibericul a fost urmat de francezul Romain Bardet (DSM) şi ungurul Atilla Valter (Groupama). În urma acestei victorii, Bilbao a preluat şi conducerea în ierarhia generală, având 6, respectiv 12 secunde avans faţă de rutierii care au terminat pe astăzi pe primele două locuri. Fostul lider Geoffrey Bouchard (AG2R) a coborât pe locul 17 în ierarhia generală.

 

 Tragedie în familia lui Ronaldo

Cristiano Ronaldo şi Georgina Rodriguez au anunţat, luni seară, că băieţelul pe care îl aşteptau a murit. Ei au precizat că doar naşterea fetiţei lor le dă putere şi speranţă. În octombrie, cei doi anunţau că Georgina este însărcinată şi aşteaptă gemeni. Cristiano Ronaldo şi Georgina Rodriguez mai au o fiică, Alana Martina, născută în noiembrie 2017. Ronaldo mai are trei copii, Cristiano Jr., născut în iunie 2010 şi gemenii Eva şi Mateo, născuţi în iunie 2017 din mamă surogat.

 

 

Comentarii