Noul Nissan Pathfinder redevine un 4×4 serios – foto, video

duminică, 07 februarie 2021, 06:52
3 MIN
 Noul Nissan Pathfinder redevine un 4×4 serios – foto, video

Nissan a prezentat recent a cincea generaţie a lui Pathfinder, model care, prin design se distanţează complet de generaţia anterioară (care fusese poreclită “bombonica” din cauza formelor sale rotunjite).

Astfel, Pathfinder revine la aspectul de 4×4 serios şi dur (în pofida faptului că totuşi caroseria este autoportantă). În SUA are preţuri începând de la 33.000 $, dar, din păcate, în Europa, cel mai probabil nu va fi disponibil din cauza normele stricte de poluare).

Designul noului Pathfinder împrumută din formele fratelui său mai mare, Armada, care a fost şi el recent restilizat (Armada e un alt model Nissan 4×4 care nu regăseşte în oferta europeană). Este un crossover de familie, care oferă trei rânduri de scaune, ultimul rând având trei centuri, deci are în total 8 locuri.

Ampatamentul Pathfinder 2022 este acelaşi cu modelul vechi , dar noul model este cu 3,8 cm mai lung, cu 1,5 cm mai lat şi cu 1,3 cm mai înalt. 

Propulsorul său a rămas clasicul motor V-6 de 3,5 litri aspirat natural, de 284 CP şi cuplu de 350 Nm. La capitolul transmisie, Nissan a renunţat la cutia CVT (cu variaţie continuă), care, se pare, a dat mari bătăi de cap la generaţia anetrioară şi adopto cutie automată cu nouă trepte ZF. Versiunea standard vine cu tracţiune faţă, dar, evident, există şi opţiunea tracţiunii integrale, cu un set de moduri de deplasare destinate diverselor terenuri, inclusiv zăpadă, nisip şi noroi.

Nissan Pathfinder poate fi echipat pentru a remorca până la 2700 kg, mai mult decât mulţi dintre cei mai apropiaţi concurenţi ai săi.

NissanConnect cu Apple CarPlay şi Android Auto este standard pe toate nivelurile Pathfinder. De asemenea , este disponibil NissanConnect cu WiFi Hot Spot, pad de încărcare fără fir pentru telefon, sistem audio Bose cu 13 difuzoare şi sistemul View Monitor , care are o rezoluţie mai mare şi un unghi de vizualizare mai larg al imaginii decât modelul anterior.

Pentru prima dată, clasele 2022 Pathfinder SV şi SL oferă tehnologia inovatoare Nissan ProPILOT Assist, o tehnologie avansată de asistenţă a şoferului. ProPILOT Assist combină asistenţa la direcţie şi sistemul de control al vitezei de croazieră inteligent pentru a ajuta la controlul acceleraţiei, frânării şi direcţiei atât în ​​trafic intens, cât şi pe autostrada .

Versiunea Platinum are un plus noul sistem de asistenţă ProPILOT combinat cu Navi-link. Prin conectarea Asistenţei ProPILOT cu sistemul avansat de navigaţie, sistemul poate reduce proactiv viteza pentru curbele sau joncţiunile viitoare ale autostrăzii şi, de asemenea, pot ajuta conducătorul să încetinească pentru ieşirile de pe autostradă.

Fiecare Pathfinder din 2022 este echipat cu Nissan Safety Shield 360, care include frânarea automată de urgenţă cu detectarea pietonilor, avertizarea punctului mort, avertizarea traficului transversal din spate, avertizarea de ieşire a benzii şi frânarea automată spate. Avertismentul inteligent de coliziune în faţă, alerta inteligentă a şoferului şi alerta uşii din spate sunt, de asemenea, standard. Opţional sunt disponibile intervenţia pentru punctului mort, intervenţia inteligentă pe banda şi recunoaşterea semnelor de circulaţie. Zece airbag-uri sunt standard.

Nissan nu a comunicat încă preţurile, dar probabil că vor începe de la 33.000 dolari şi vor ajunge la 45.000 dolari pentru versiunea Platinum dotată cu tracţiune integrală. Pathfinder este asamblat în SUA şi, aşa cum spuneam, probabil nu va ajunge şi în Europa. Pentru noi, oferta Nissan se limitează la crossovere: Juke, Qashqai şi Xtrail. Pathfinder şi Patrol nu se mai regăsesc printre modelel vândute la noi. Păcat.

 

Comentarii