Noul șef al Aeroportului, Cătălin Bulgariu, a renunțat la o funcție

miercuri, 13 iunie 2018, 01:58
2 MIN
 Noul șef al Aeroportului, Cătălin Bulgariu, a renunțat la o funcție

El a renunţat la funcţia de administrator, nu la mandatul de director al Aeroportului.

„În momentul în care voi veni cu planul de administrare (al Aeroportului, n.r.), componenta managerială, – planul de administrare al Consiliului de Administraţie fiind deja la Consiliul Judeţean -, dacă el va fi aprobat de către Consiliul de Administraţie, eu îmi voi depune demisia în acelaşi moment din CA. În cazul în care modul cum văd eu managerial nu este în concordanţă cu ceea ce vrea Consiliul de Administraţie, atunci voi rămâne în CA şi îmi voi da demisia din funcţia de director general. Voi aduce amândouă documentele odată la Consiliul Judeţean, şi demisia şi planul managerial“, promitea Cătălin Bulgariu cu trei săptămâni în urmă, în plenul CJ.

În acel moment, Bulgariu deţinea ambele funcţii, de membru al CA şi de director al Aeroportului Iaşi. Ieri, preşedintele CJ, Maricel Popa, a anunţat că Bulgariu a demisionat din Consiliul de Administraţie. Popa a invocat prevederile Ordonanţei 109/2011 pentru gestul directorului regiei, însă Bulgariu a menţionat în anunţul făcut în faţa consilierilor judeţeni o hotărâre a CJ (185/2017). La acea vreme, el era deja director de mai bine de o săptămână, în urma unui concurs mai mult decât controversat. Amintim că el a candidat, practic, de unul singur într-o rundă secundară a unei competiţii la care, în prima fază, a fost membru al comisiei de selecţie. La primul concurs, toţi cei cinci candidaţi la mandatul de director general, între care şi fostul şef al aerogării, au fost respinşi „fără milă“.

Cătălin Bulgariu nu a răspuns, ieri, apelurilor noastre telefonice. În schimb, „purtătorul său de cuvânt“, Maricel Popa, a precizat că, pentru locul de administrator rămas vacant, va fi organizat un nou concurs. Anul trecut, la selecţia membrilor Consiliului de Administraţie, Bulgariu „intrase“ ultimul, la doar un punct de primul picat.

Comentarii