Nu ţi-ai găsit maşina dimineaţă unde ai lăsat-o, în stradă? Vezi pe site-ul Primăriei unde a fost dusă! Curăţenia de primăvară continuă: iată orarul!

sâmbătă, 04 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Nu ţi-ai găsit maşina dimineaţă unde ai lăsat-o, în stradă? Vezi pe site-ul Primăriei unde a fost dusă! Curăţenia de primăvară continuă: iată orarul!

Echipele Salubris intervin şi zilele viitoare în cartierele din oraş pentru curăţenia de primăvară a străzilor. Şoferii care au maşinile parcate pe carosabil, lângă trotuar, pe străzile pe care ar urma să ajungă operatorul de salubritate trebuie să le mute, altfel se vor alege cu autoturismele ridicate de Poliţia Locală Iaşi. 

Mai mult, pot primi amenzi dacă nu facilitează intervenţia utilajelor de salubrizare pe străzi. „Interesul nostru nu este să amendăm. Momentan nu au fost probleme majore care să implice sancţiuni, vedem zilele viitoare cum se va prezenta situaţia. Maşinile sunt ridicate în baza unei hotărâri de Consiliu Local, se mută într-o zonă de maximum 100 de metri şi se comunică pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi”, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” Liviu Zanfirescu, şeful Poliţiei Locale Iaşi.

Salubris acţionează cu automăturători stradale de luni până vineri, între orele 8.00 – 18.00. Ieşenii sunt anunţaţi prin afişe, fluturaşi, dar şi prin indicatoare de avertizare să nu îşi parcheze maşinile pe anumite artere din oraş pentru a se putea lucra eficient.

Primăria Iaşi şi Salubris au demarat curăţenia de primăvară la începutul acestei luni, urmând să se încheie la jumătatea lunii aprilie. Până acum au fost finalizate lucrări de salubrizare pe anumite străzi din Păcurari, iar săptămâna viitoare se va interveni pentru acelaşi tip de lucrări şi în alte zone din municipiul Iaşi. Luni, 6 martie, Salubris se va afla pe Strada Canta şi Moara de Foc (partea dreaptă de la intrarea în oraş către pasaj Octav Băncilă), marţi, 7 martie, pe Bulevardul Socola (ambele părţi între Pod Roş şi pasaj Socola), iar miercuri, 8 martie, în Nicolina CUG (partea dreaptă de la pasaj Nicolina către ieşirea din oraş). Operatorul de salubritate va acţiona joi, 9 martie, în Nicolina CUG (de la intrarea în oraş către pasaj Nicolina), iar vineri, 10 martie, pe Strada Dudescu (ambele părţi între Piaţa Chirilă şi strada Dr. Savini). 

Comentarii