O femeie militar, concediată penru că își agresa sexual subalternii

miercuri, 24 ianuarie 2024, 09:25
1 MIN
 O femeie militar, concediată penru că își agresa sexual subalternii

Colonelul Meghann Sullivan, care a servit în calitate de comandant al Batalionului de Ingineri Brigăzii 5, Brigada de Asistență a Forțelor de Securitate a 5-a, la baza din statul Washington, a fost concediată în urma unei anchete în care a fost acuzată că a agresat sexual mai mulți subalterni bărbați.

Potrivit military.com, Sullvian s-a confruntat cu acuzații de agresiune a cel puțin doi subalterni bărbați și hărțuire a altora, unele dintre aceste incidente fiind legate de abuzul de alcool.Unul dintre aceste cazuri ar fi implicat sărutarea cu forța a unuia dintre bărbați și atingerea altuia sub centură fără consimțământul acestuia.

Victimele bărbați reprezintă 10% din cazurile de agresiune sexuală din armată, conform datelor din 2022 de la Departamentul Apărării. Pentagonul consideră că raportarea bărbaților despre agresiuni sexuale este subraportată din cauza stigmatizării societății. Femeile reprezintă 6% dintre infractorii de hărțuire sexuală, ceea ce este, de asemenea, probabil subraportat, mai arată military.com

Comentarii