O hoaţă a găsit o uşă deschisă şi a furat un telefon

vineri, 27 mai 2022, 23:07
1 MIN
 O hoaţă a găsit o uşă deschisă şi a furat un telefon

O hoaţă cu tupeu a dat o spargere ziua în amiaza mare. Aceasta a apăsat pur şi simplu clanţa unui apartament din centrul Hârlăului, constatând că uşa nu este încuiată. A intrat şi a luat primul lucru pe care i-au căzut ochii în sufragerie, respectiv un telefon mobil Samsung A20S, în valoare de 1.200 de lei. Fapta a fost comisă pe 27 ianuarie, în jurul orei 13.40.

Gabriela Hurdui era cunoscută deja poliţiştilor, pentru alte fapte similare, reţinerea ei nereprezentând o problemă. Şi-a recunoscut fapta, adăugând că o regretă enorm, ceea ce nu a scăpat-o însă de condamnare. Femeia mai fusese condamnată recent, fiind liberată condiţionat în noiembrie anul trecut din executarea unei pedepse de 1 an şi 6 luni de închisoare dispusă împotriva ei de Tribunalul Prahova. În aceste condiţii, magistraţii Judecătoriei Hârlău au privit-o ca recidivistă, condamnând-o la 2 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie.

"Modalitatea de comitere a faptei, respectiv prin violare de domiciliu, de natură a crea o atmosferă de nesiguranţă socială, relevând lipsa oricărui reper moral al inculpatei raportat la valorile sociale cu care aceasta vine în conflict, evidenţiază, de asemenea, faptul că prin lăsarea acesteia în libertate se creează o stare de pericol, de insecuritate pentru buna desfăşurare a relaţiilor sociale ocrotite de legea penală", au justificat magistraţii. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Comentarii