O masterandă la Drept din Iaşi aprofundează studiile penale: prinsă de două ori băută la volan

sâmbătă, 25 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 O masterandă la Drept din Iaşi aprofundează studiile penale: prinsă de două ori băută la volan

O masterandă la Drept pare să fi vrut să vadă cum se vede lumea din banca acuzaţilor. Ea a fost prinsă în două rânduri băută la volan. Prima oară, i s-a ridicat permisul. A doua oară, poliţiştii au observat şi că tânăra avea braţele ciuruite de înţepături. A ajuns în faţa instanţei, dar judecătorii i-au mai acordat o şansă.

 

Sara E. a fost oprită în august anul trecut pe şoseaua Păcurari, pe când se afla la volanul unui autoturism Audi. Prezenta o îmbibaţie alcoolică de 0,11‰ în aerul expriat, motiv pentru care permisul i-a fost reţinut timp de 90 de zile. A primit o dovadă, fără drept de ciruclaţie. După nici două luni însă, în noaptea de 8/9 octombrie, tânăra a fost descoperită din nou la volan, pe aceeaşi arteră, într-o benzinărie. În interiorul autoturismului au fost găsite mai multe seringi, iar fata prezenta înţepături şi pete violacee pe partea anterioară a coatelor. Alcooltestul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,23‰ în aerul expirat, dar poliţiştii au solicitat şi efectuarea unui test toxicologic. Acesta a pus în evidenţă urme de heroină şi cannabis.

Tânăra a fost trimisă în judecată pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. „Având în vedere că zona în care inculpata a ales să circule este una intens circulată şi faptul că acesta a acţionat deliberat, atunci când a circulat, în mod repetat, pe drumurile publice la volanului unui autoturism având suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pare că inculpatei îi erau indiferente consecinţele, respectiv posibilitatea de tragere la răspundere penală, ceea ce denotă o lejeritate a raportării faţă de norma legală. Raportat la motivul săvârşirii infracţiunii, instanţa reţine că inculpata nu a oferit nicio minima justificare pentru care a luat rezoluţia de a conduce pe drumurile publice având suspendat acest drept”, au constatat magistraţii Judecătoriei. Aceştia au luat totuşi în calcul faptul că Sara E. nu avea antecedente penale şi că se afla în continuarea studiilor la masterat, la Universitatea „Petre Andrei”.

Tânăra a fost condamnată la 1 an şi 3 luni de închisoare, dar cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani. În cazul în care pedeapsa va deveni executabilă, tinerei îi va fi şi interzis să conducă. Pronunţată miercuri, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii