O româncă a fost desemnată pentru al doilea an consecutiv cea mai bună jucătoare de Counter-Strike

marți, 16 ianuarie 2024, 10:12
2 MIN
 O româncă a fost desemnată pentru al doilea an consecutiv cea mai bună jucătoare de Counter-Strike

Ana Dumbravă, în vârstă de 24 de ani din Rădăuţi, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) la nivel mondial, pentru al doilea an consecutiv. Premiul i-a fost acordat în cadrul unei gale de prestigiu desfăşurată la finele săptămânii trecute, scrie monitorulsv.ro.

Cu pseudonimul ANa şi evoluând pe poziţia de AWP-er (lunetist) la echipa feminină Nigma Galaxy, Ana Dumbravă a spus următoarele la primirea distincţiei: "A doua oară consecutiv, jucătoarea anului. Sunt încă în stare de şoc, nu pot exprima toate sentimentele pe care le am acum. Sunt atât de fericită să văd cât de mult sprijin am primit din partea publicului şi sper că, prin acest premiu, să pot inspira generaţia mai tânără să-şi dezvolte şi să-şi urmeze visurile. Vă iubesc pe toţi, sper că v-am făcut mândri."

De la debutul său profesional în 2015, Ana Dumbravă a adunat o serie impresionantă de premii la cele mai prestigioase turnee de CS:GO la nivel global. Cu un frate mai mare care i-a insuflat pasiunea pentru jocurile pe calculator, Ana a început cu titluri precum FIFA, NFS, GTA, CS 1.6, Elder Scrolls Oblivion, şi Quake, dar a găsit adevărata sa chemare în Counter-Strike: Global Offensive, care i-a schimbat complet viaţa.

Jocul, lansat în 2012, a devenit piatra de temelie a carierei sale, iar Ana îşi dedică eforturile pentru a-şi îmbunătăţi continuu stilul şi tehnicile. Despre complexitatea CS:GO, Ana a explicat: "Pe scurt, jocul opune două echipe, teroriştii şi antiteroriştii, în diferite moduri de joc bazate pe obiective. Cele mai frecvente implică teroriştii care plantează o bombă, în timp ce contrateroriştii încearcă să-i oprească sau încearcă să salveze ostaticii capturaţi."

Cu toate că gaming-ul este popular, Ana subliniază dificultatea acestuia şi necesitatea unor abilităţi precum comunicarea eficientă şi ore lungi de antrenament. Ea îşi propune să schimbe perspectiva asupra gaming-ului, dorind să înlăture prejudecăţile conform cărora acest domeniu ar fi rezervat exclusiv bărbaţilor.

Ana îşi propune să inspire mai multe femei să se alăture industriei gaming-ului şi să demonstreze că nimic nu este imposibil. "De când m-am apucat de Counter Strike la nivel competitiv am avut două «goal-uri», primul fiind de a sparge bariera dintre scena masculină şi cea feminină, iar al doilea de a ajuta fetele şi băieţii talentaţi să înceapă şi ei o carieră," a declarat Ana Dumbravă. "Dacă îţi doreşti ceva şi munceşti pentru acel lucru, atunci poate deveni realitate."

SURSA FOTO: monitorulsv.ro

 

 

 

Comentarii