De Business

Punem punctul pe știi

Oferte bombă pe piaţa imobiliară din municipiul Iaşi. Păcurari – o zonă scumpă

luni, 16 iulie 2018, 01:59
3 MIN
 Oferte bombă pe piaţa imobiliară din municipiul Iaşi. Păcurari – o zonă scumpă

Mari suprafeţe de teren sunt scoase la vânzare pe site-urile de specialitate. Printre ele se numără terenul fostei fabrici din bere din Păcurari sau proiectul unui imobil de 14 etaje la intrarea în oraş din Păcurari.

Pe piaţa imobiliară din municipiul Iaşi au apărut la vânzare în ultima perioadă suprafeţe mari de teren, pe care pot fi construite, în principal, spaţii de birouri şi blocuri de locuinţe. Exemple găsim la o primă căutare pe internet pe site-urile cu anunţuri. După o scurtă analiză observăm că Păcurariul este zona cu cele mai scumpe terenuri scoase la vânzare în prezent.

781 de euro/mp

Cel mai scump teren intravilan scos zilele acestea la vânzare în municipiul Iaşi, pe site-urile de anunţuri, este situat pe Păcurari, la preţul de 781 de euro metrul pătrat. Terenul în suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi este scos la vânzare pe OLX, la preţul de 2,5 milioane de euro. Acesta este situat pe Şoseaua Păcurari şi se vinde cu tot cu PUZ aprobat pentru subsol, parter plus 14 etaje. Destinaţia este clădire de birouri în suprafaţă de 12.800 de metri pătraţi desfăşuraţi. Proprietarul celui mai scump teren din Iaşi scos vânzare la ora actuală este SC. International Connection SRL cu sediul fiscal în Iaşi. Firma se ocupă, conform CAE-ului cu fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, are o cifră de afaceri de 4,3 milioane de lei şi merge pe profit. Terenul se află la 30 de metri de strada principală. Pe locul doi în clasamentul celor mai scumpe terenuri din municipiul Iaşi se află o suprafaţă situată tot pe Păcurari, unde preţul este de 300 euro pe metri pătrat. Mai exact, este vorba de terenul de la fosta berărie din Păcurari, care a fost scos la vânzare de către Continental Hotels SA. Firma a renunţat la proiectul urbanistic din din zona fostei berării şi a publicat recent pe OLX un anunţ prin care scoate la vânzare un teren de 10.500 de metri pătraţi la preţul de 3,15 milioane de euro. În septembrie 2015, Continental Hotels SA a obţinut un certificat de urbanism pentru un plan urbanistic zonal ce prevede construirea unui centru comercial, amplasare panouri publicitare şi semnale luminoase, împrejmuire, ziduri de sprijin, amenajare acces, parcări şi circulaţii pietonale. În anunţ proprietarii invocă prevederile unui plan urbanistic zonal cu indicatori urbanistici ce permit construirea de blocuri cu până la 8 etaje, la un procent de ocupare de a terenului de 50%. Se precizează faptul că terenul beneficiază de toate utilităţile şi se pretează pentru construirea de clădiri de birouri, supermarket sau ansamblu rezidenţial de locuinţe.

80 de euro/mp în zona Fortus

Urmează un alt teren, tot din Păcurari, zona Moara de Foc, unde 12.000 metri pătraţi se vând cu 3,4 milioane de euro, aceasta însemnând că metrul pătrat este scos la vânzare cu 283 de euro. Din detaliile date în anunţ nu am reuşit să identificăm proprietarul, însă se precizează că terenul beneficiază de toate utilităţile zonei şi este pretabil pentru dezvoltare mixtă, atât spaţii comerciale cât şi locuinţe colective, având un front stradal de 30 de metri şi o lăţime a drumului de acces de 12 metri. Printre anunţurile scoase zilele trecute pe site-uri am identificat şi cea mai mare suprafaţă de teren din municipiu scoasă în prezent la vânzare. Este vorba de o proprietate privată, un teren de 6,5 hectare situat între Selgros şi Fortus, scoasă la vânzare pentru suma de 5,2 milioane de euro. Preţul pe metru pătrat este de 80 de euro, suprafaţa foarte mare scăzând valoarea pe metru pătrat. Terenul se află în imediata vecinătate a zonei unde Primăria Iaşi vrea să amenajeze un parc industrial pe terenul luat prin dare în plată de la Fortus, fostul colos industrial al Iaşului. Terenul se încadrează într-o subzonă destinată locuinţelor colective mici şi medii, cu un regim de înălţime de până la 10 etaje. Terenul nu este racordat la utilităţi, însă există posibilitate deoarece toate utilităţile sunt la limita proprietăţii, conform anunţului.

Comentarii