Opera ieşeană va fi condusă de doi teologi

miercuri, 02 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Opera ieşeană va fi condusă de doi teologi

Opera Naţională Română din Iaşi are un nou teolog la conducerea instituţiei. Tenorul Florin Guzgă este noul director artistic al Operei ieşene, funcţie ocupată anterior de tenorul Andrei Fermeşanu, în prezent numit manager interimar al Operei. Atât Andrei Fermeşanu, cât şi Florin Guzgă sunt absolvenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, dar şi ai Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Structura de conducere a Operei din Iaşi a fost definitivată în mod oficial în cursul zilei de ieri, 1 februarie, solistul Florin Guzgă fiind numit coordonator artistic al instituţiei după ce postul a rămas vacant săptămâna trecută, când Andrei Fermeşanu a fost numit manager interimar.

„Am primit cu bucurie propunerea domnului manager Andrei Fermeşanu de a ocupa această funcţie, care mă onorează şi mă responsabilizează deopotrivă. Îi mulţumesc domnului manager pentru încrederea acordată. Privesc înainte cu speranţa că alături de această minunată echipă vom reuşi să menţinem şi chiar să ridicăm nivelul de performanţă al Operei Naţionale Române din Iaşi cu care publicul nostru drag s-a obişnuit” a declarat Florin Guzgă.

Noul coordonator artistic al Operei este născut la Negreşti şi are 37 de ani, la fel ca şi managerul instituţiei. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, şi Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi.

A început colaborarea cu Opera ieşeană în 2006, ca membru al Corului, iar în 2013 a debutat ca solist. Florin Guzgă a primit numeroase premii naţionale şi internaţionale, colaborând, de asemenea, cu teatre lirice din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Galaţi, Chişinău, Toulouse sau Zagreb. 

Comentarii