Pandemia loveşte în tenis

marți, 23 iunie 2020, 01:43
2 MIN
 Pandemia loveşte în tenis

Dimitrov şi Coric au fost testaţi pozitiv cu COVID 19 şi circuitul umanitar Adria Cup a fost suspendat

Tenismanul croat Borna Coric este al doilea jucător participant la Adria Cup testat pozitiv cu noul coronavirus, după bulgarul Grigor Dimitrov. Coric a anunţat personal pe Twitter că este pozitiv, precizând că nu are simptome. Diminică seară, Grigor Dimitrov a anunţat, tot pe reţelele de socializare, că a fost testat pozitiv cu coronavirus. Finala etapei a II-a a competiţiei demonstrative organizate de liderul ATP, sârbul Novak Djokovic în Croaţia, a fost anulată.Fără să aibă simptomele Covid-19, Djokovic a refuzat să fie testat în Croaţia şi a părăsit ţara. El ar urma să fie testat la Belgrad. Potrivit SportKlub, antrenorul lui Djokovic, Marko Paniki, ar putea fi şi el pozitiv, la fel ca antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh. În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţa nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât şi la Zadar.

Tenismanul australian Nick Kyrgios i-a criticat pe organizatorii turneului Adria Tour, după ce Borna Coric şi Grigor Dimitrov au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. „A fost o decizie idioată ca acest turneu să continue. Recuperare uşoară, băieţi, dar iată ce se întâmplâ când nu se respectă protocolul. Nu este o glumă”, a scris Kyrgios pe Twitter.

Sâmbătă, în primul său meci de la Zadar, etapa a doua a competiţiei, Dimitrov a fost învins de croatul Borna Coric cu 1-4, 1-4, după care bulgarul a renunţat la turneu, fiind înlocuit cu croatul Nino Serdarusic. Circuitul Adria Tour, organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi ar urma să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat. La fiecare turneu participă opt jucători, împărţiţi în două grupe de câte patru, urmând să joace fiecare cu fiecare. Sistemul de joc este cel mai bun din şapte game-uri, cu tiebreak normal.

Comentarii