Parchetul Militar va ancheta cazul femeii care a căzut din locuința în flăcări, sub ochii pompierilor

miercuri, 17 februarie 2021, 14:17
2 MIN
 Parchetul Militar va ancheta cazul femeii care a căzut din locuința în flăcări, sub ochii pompierilor

Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis un dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu în legătură cu intervenția ISU Dobrogea în cazul incendiului din Constanța, unde o femeie a căzut în gol, sub privirile pompierilor, de la balconul locuinței de la etajul 6, în încercarea de a se salva din flăcări.

"Procurorii militari de la Parchetul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la modalitatea în care s-a făcut intervenția pompierilor de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța la incendiul din municipiul Constanța. Încadrarea este, potrivit actului de sesizare, de neglijență în serviciu. Urmează să se facă cercetări", a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al parchetului Militar București, Dana Dediu.

În acest caz, este în derulare și o anchetă a Parchetului Constanța, pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă. Dosarul a fost deschis in rem de către Poliție.

Reamintim că o femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință. Pompierii veniți la fața locului nu aveau însă nici autoscară și nici o saltea pe care femeia să poată sări, așa că au privit neputincioși cum femeia a căzut, în timp ce încerca să coboare pe zidul blocului, din balcon.

Explicațiile ISU Constanța: autoscara a trebuit adusă de la 8 kilometri distanță, iar saltea nu există în dotarea pompierilor. Inițial, ISU Dobrogea a transmis că autoscara, care fusese adusă de la un alt detașament de pompieri, aflat la 8 kilometri depărtare, a ajuns după 13 minute la incendiu și după exact 2 minute de la momentul la care femeia a căzut în gol. Ulterior, în spațiul public au apărut imagini care arătau că autosacara, filmată de la bordul unui autoturism, a ajuns de fapt cu 14 minute mai târziu decât comunicase ISU.

Comentarii