Părinţii elevilor de la Colegiul Pedagogic protestează azi în faţa Primăriei

joi, 23 martie 2023, 02:50
1 MIN
 Părinţii elevilor de la Colegiul Pedagogic protestează azi în faţa Primăriei

Părinţii celor 600 de elevi care au fost evacuaţi de la Colegiul Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale, vor protesta astăzi, 23 martie 2023, în faţa Primăriei Iaşi. Protestul este organizat de Asociaţia de Părinţi de la Colegiul Pedagogic, însă pot participa şi părinţii care nu sunt membri ai asociaţiei.

Protestatarii vor porni la ora 11:30 din curtea unităţii de învăţământ şi se vor îndrepta către Primăria Iaşi pe traseul Colegiul Pedagogic – Copou – Bulevardul Independenţei – Piaţa Unirii – Bulevardul Ştefan cel Mare. Protestatarii se vor opri în faţa Primăriei Iaşi, unde vor protesta în intervalul 13:30-16:30.

Atât elevii, cât şi părinţii îşi doresc revenirea de urgenţă la programul de dimineaţă şi găsirea unei locaţii în zona Copou, unde să înveţe toate clasele colegiului. Protestatarii îşi doresc ca autorităţile locale să rezolve situaţia până în data de 1 aprilie 2023, altfel ameninţă că elevii nu vor mai participa la ore.

Pe 27 februarie 2023 elevii Colegiului Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi au fost evacuaţi din instituţia de învăţământ, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale. 23 de clase, de la a V-a până la a XII-a, au fost relocate în două unităţi şcolare ieşene, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” şi Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”. Clasele primare şi patru clase de liceu (a IX-a) îşi continuă activitatea la Internatul Colegiului Naţional Pedagogic „Vasile Lupu”, în Sala de Lectură.

Comentarii