Patriarhul Daniel: În 1989, comuniștii au interzis închinarea la sfintele moaşte. Regimul a căzut

marți, 27 octombrie 2020, 12:51
2 MIN
 Patriarhul Daniel: În 1989, comuniștii au interzis închinarea la sfintele moaşte. Regimul a căzut

Patriarhul Daniel a susținut, marți, că autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte în toamna anului 1989, iar în câteva luni întreg regimul a picat. A făcut această afirmație la cermoniile organizate cu ocazia sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, în contextul în care autoritățile au impus măsuri speciale de organizare a pelerinajelor, dată fiind epidemia de coronavirus.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (…) Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel.

Ca măsură de limitare a răspândirii SARS-CoV-2, autoritățile au dispus ca la evenimentele cu caracter religios de anul acesta, de tipul pelerinajelor, să nu participe decât persoanele care au domiciliul sau reședința în localitățile respective. Măsura a fost încălcată la pelerinajul de la Iași, unde jandarmii au cedat la un moment dat, sub presiune enoriașilor furioși, și i-au lăsat pe toți să ajungă la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Organizarea a fost mult mai bună, în schimb, în București. Unii credincioși s-au plâns de noile reguli, dar au spus că le înțeleg și le urmează.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii