De Business

Punem punctul pe știi

Patronul hotelului Unirea se pregăteşte să ridice o nouă unitate în Iaşi

vineri, 25 septembrie 2020, 10:29
2 MIN
 Patronul hotelului Unirea se pregăteşte să ridice o nouă unitate în Iaşi

Antreprenorul ieşean Lucian Grecu, administratorul hotelului Unirea din Iaşi, arată că sectorul ospitalităţii se află „pe muchie de cuţit" sub povara Covid-19, dar nu se dă bătut. 

Pandemia l-a prins cu lucrări în derulare pentru modernizarea unei săli de conferinţă din cadrul hotelului clasificat la patru stele (pe care, de altfel, le-a şi finalizat), iar acum omul de afaceri pregăteşte o altă investiţie în oraş, tot în domeniul HoReCa: ridicarea unui hotel destinat tinerilor, care se cifrează la circa 6 milioane de euro, conform zf.ro. Potrivit omului de afaceri, proiectul se va implementa în zona studenţească a oraşului şi se află, la momentul actual, în etapa de aprobare a autorizaţiei de construire.

Hotelul Unirea dispune de 186 de camere, 7 săli de conferinţă şi un restaurant cu vedere panora­mică. În ultimii ani, Lucian Grecu a făcut lucrări de renovare în recepţie, restaurant, a deschis un bar nou şi o terasă.

Referindu-se la activitatea curentă, cum multe evenimente şi adunări s-au anulat ori suspendat „în numele distanţării sociale", Lucian Grecu precizează că încasări se fac acum doar din partea de cazare, însă şi aici gradul de ocupare este la jumătate comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„În 2019 gradul de ocupare în perioada de vară a fost în jur de 70%, pe când anul acesta a scăzut cam la 30%, deci la mai puţin de jumătate. Suntem practic ca o masă care avea patru picioare de sprijin şi acum mai avem unul singur şi acela subţire. Noi obţineam venituri din conferinţe, şi acestea aveau o contribuţie destul de mare în business. Avem şapte săli de conferinţe“, spune Lucian Grecu, proprietarul hotelului Unirea Iaşi. Înainte de criza de sănătate publică generată de coronavirus, evenimentele reprezentau o pondere importantă în totalul afacerilor hotelului, dar în această perioadă încasările din acest segment au fost aproape de zero, susţine omul de afaceri.

 

 

Comentarii