Pe cine acuză Chirica de nepăsare! Proiectele de renovare a Şcolii Normale zac de ani de zile în sertarele Primăriei

miercuri, 31 martie 2021, 01:59
3 MIN
 Pe cine acuză Chirica de nepăsare! Proiectele de renovare a Şcolii Normale zac de ani de zile în sertarele Primăriei

Corpul de clădire râvnit de Universitatea „Al.I. Cuza“ are proiect tehnic de renovare gata din anul 2014. Ar fi costat 280.000 de euro. Pentru clădirea mare a colegiului, proiectul e gata din 2018, dar nu s-au găsit bani. Asociaţia de Părinţi a colegiului vrea să strângă din donaţii cei 280.000 de euro.

Pe fondul scandalului dintre Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi legat de un corp de clădire din patrimoniul colegiului, ne-au survenit noi informaţii din partea Asociaţiei de părinţi a colegiului legate de lucrările de reabilitare şi renovare a corpului de clădire. Practic, potrivit acestora, încă din 2006 au fost începute demersuri pentru renovarea acelui corp, proiect tehnic care era gata pentru a primi finanţare încă din 2014. Actele (care includeau cantina şi corpul de clădire în cauză) au rămas însă doar la dosar, chiar dacă pentru realizarea acestora s-au cheltuit peste 56.000 de lei. Documentaţia realizată atunci estimează costurile de renovare a clădirii pe care vrea să o dea Primăria către UAIC la aproximativ 280.000 de euro.

Asociaţia de Părinţi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ Iaşi a trimis o scrisoare către „Ziarul de Iaşi“ în care îşi arată susţinerea publică faţă de conducerea colegiului şi pentru întreg corpul profesoral care se opun intenţiei Primăriei Iaşi de a da un corp de clădire către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Totodată, în cadrul scrisorii înaintate de asociaţia de părinţi, semnată de preşedintele acesteia, Ciprian Zaharia, se prezintă şi faptul că demersurile necesare pentru renovarea clădirii care reprezintă acum obiectul scandalului au fost realizate încă din 2006, iar un proiect tehnic care aştepta doar finanţare era gata din 2014. Proiectul de atunci, care viza renovarea cantinei şi a corpului de clădire aflat acum în discuţie, a costat peste 56.000 de lei. Până în prezent nu au fost găsiţi banii necesari pentru renovarea corpului de clădire râvnit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, costurile estimate fiind de aproximativ 280.000 de euro.

În cadrul scrisorii trimise de către Asociaţia de Părinţi de la Colegiul Pedagogic se menţionează că în perioada următoare se intenţionează începerea unei strângeri de fonduri în rândul părinţilor, absolvenţilor colegiului sau a altor persoane care doresc să vină în ajutor pentru a strânge cei aproximativ 280.000 de euro necesari.

Cititi si: Tudorel Toader stârneşte o nouă furtună. Vrea sa ia o clădire de la Şcoala Normală

„Se va lansa o campanie de strângere de fonduri adresată atât Membrilor Asociaţiei Părinţilor, absolvenţilor, cât şi oricărui alt doritor cu scopul de a susţine prin forţe proprii lucrările de reabilitare. De ani de zile, şcoala a făcut demersuri pe lângă Primăria Iaşi pentru renovarea şi reabilitarea tuturor clădirilor, astfel încât proiectul tehnic este deja pregătit încă din 2014, valoarea aproximativă fiind de 280.000 euro“, punctează reprezentantul părinţilor de la Colegiul Pedagogic Iaşi.

Totodată, în acest moment există un alt proiect tehnic realizat de către Primăria Iaşi pentru reabilitarea altor clădiri din cadrul Colegiului Pedagogic, proiect care aşteaptă doar finanţarea, pentru corpul C1 liceu şi C2 cantină, pentru care, doar la capitolul proiectare, s-au cheltuit de către Primărie 964.281 de lei cu tot cu TVA. Şi acest proiect, finalizat în 2018, se află în acest moment la sertar, Primăria Municipiului Iaşi negăsind până în prezent banii necesari.

Acestea pot fi însă considerate „proiecte mature“, în teorie, Primăria Municipiului putând încerca să obţină fondurile pentru renovare pe mai multe linii de finanţare.

Citit si: 4000 de oameni contra lui Chirica&Tudorel. Colegiul Pedagogic demontează acuzele Primăriei

Comentarii