Pe mâinile cui am dat judeţul? Nici foştii şefi, nici actualii habar nu au de reţeaua de drumuri

sâmbătă, 09 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Pe mâinile cui am dat judeţul? Nici foştii şefi, nici actualii habar nu au de reţeaua de drumuri

Un caz banal de asfaltare prost făcută a iscat un schimb de replici de la distanţă între fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean. Amândoi au mutat din pix un drum de la Voineşti la Bârnova. Au ştiut vreodată aceştia în detaliu reţeaua de drumuri din judeţ ?

 

Pusă pe ploaie şi sărită imediat pe roţile unei maşini, o plombă de asfalt dintr-un pachet de intervenţii referitoare la reparaţia unui drum judeţean a scos la iveală cât de bine cunosc reţeaua de drumuri atât fostul preşedinte, cât şi actualii şefi ai Consiliului Judeţean. Reparaţiile figurează în lista pe care Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor o trimite la fiecare şedinţă ordinară (lunară) a CJ şi pe care consilierii judeţeni o aprobă de fiecare dată.

Primul a început fostul şef al CJ, Maricel Popa. „Drumul judeţean 248A care face legătura între municipiul Iaşi şi comuna Bârnova (sic!) a fost prins în programul anual de reabilitare. Nu înţeleg cum timp de două săptămâni, de când ne confruntăm cu lipsa completă a precipitaţiilor, nu a fost nicio lucrare de reparare a drumurilor judeţene şi tocmai ieri (joi, n.r.) când au apărut primele averse de ploaie, muncitorii au ieşit să toarne asfalt”, a reproşat el risipa din cei 183 de mii de lei alocaţi pentru repararea problemelor de pe acest drum între satele Todirel şi Pietrărie.

DJ248D nu trece prin Barnova

Cei de la CJ s-au grăbit să anunţe imediat că Direcţia drumurilor judeţene a emis încă de joi seară „un raport de neconformitate privind lucrările de reparaţii efectuate pe DJ 248A, ce leagă municipiul Iaşi de comuna Bârnova” (sic!). Enviro Construct, una dintre firmele care au câştigat pachete de întreţinere a loturilor de drum, a fost indicată drept cea care fost luată prin surprindere de schimbarea vremii.

După două ore, preşedintele Costel Alexe a aplicat şi el metoda copy-paste ca să prezinte la rândul lui „Realitatea de pe DJ 248A, Bârnova” (sic!). Doar că prin Bârnova nu trece un asemenea drum. DJ 248A începe din Iaşi, de la Belvedere (Nicolina) şi, după ce trece prin Miroslava, Voineşti, Ţibana şi Ţibăneşti, continuă în judeţul Vaslui.

Din şoseaua Bucium (zona fostului Han Trei Sarmale) pleacă spre Bârnova DJ 247A. Dar nici despre acesta nu este vorba, ci de DJ 248D, care „vine” de la Ciurea, trece prin Bârnova, traversează DN 24 (şoseaua Iaşi-Vaslui), traversează şi DN 28 (Albiţa-Iaşi) la Tomeşti şi se opreşte la Holboca. DJ 248D este inclus pentru modernizare în cel mai nou Master Plan al drumurilor judeţene, adoptat anul trecut de CJ. Momentan însă este peticit ici şi colo, acum în Bârnova, chiar în ajunul unui festival de muzică programat pe un teren privat din apropiere. 

 

 

Comentarii