Pelerinajul religios de la Iaşi s-a încheiat cu bine. Racla a fost dusă înapoi în catedrală

luni, 15 octombrie 2018, 19:13
1 MIN
 Pelerinajul religios de la Iaşi s-a încheiat cu bine. Racla a fost dusă înapoi în catedrală

Pelerinajul religios de la Iaşi s-a încheiat luni seară, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva fiind dusă înapoi în Catedrala Mitropolitană, în timp ce la rând se mai aflau câteva sute de oameni. Potrivit organizatorilor, în cele cinci zile de pelerinaj, aproximativ 140.000 de oameni s-au închinat la sfintele moaşte, durata maximă de aşteptare fiind de 18 ore.

Pe tot parcursul zilei de luni, mii de credincioşi au stat la rând pentru a ajunge la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, aşezate în curtea catedralei ieşene, însă spre seară numărul pelerinilor a scăzut sensibil, astfel că racla a fost dusă înapoi în interiorul lăcaşului de cult.

"Pelerinajul s-a încheiat cu bine. Oamenii au fost mult mai înţelegători ca în alţi ani, poate că şi vremea a contribuit la asta. N-au mai sărit peste rând, n-au încercat să intre în faţă, a fost mai multă linişte", a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Comentarii